Λυσσώδης επίθεση εν χορώ από Ερντογάν – Τσαβούσογλου: Απειλούν για Καστελόριζο, πυροβολούν και τη Γαλλία

FIle Photo: Τσαβούσογλου και Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Μάρτιο του 2020. EPA/STEPHANIE LECOCQ




Σε νέες ανοιχτές απειλές, με τα γνωστά φαύλα επιχειρήματα, προχώρησε πριν από λίγο ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Εάν  ο εξοπλισμός στο Καστελόριζο ξεπεράσει όσα έχουν οριστεί από τις συνθήκες, η Ελλάδα θα χάσει», είπε.

Κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου ο Τσαβούσογλου επανέφερε τα περί διαλόγου, αναφέροντας ότι εάν η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε διάλογο με την Ελλάδα , τότε ειναι και η Τουρκία.

«Εάν η Ελλάδα είναι ανοιχτή στην επίλυση των ζητημάτων μέσω του διαλόγου τότε είναι και η Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. (εδώ η σχετική δήλωση).

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο Ερντογάν έβαζε ξανά στο στόχαστρό του τη Γαλλία και την Ελλάδα.

«Ό,τι και αν κάνουν, δεν θα μας σταματήσουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η εποχή εκείνων που αποίκησαν κάθε μέρος και έσφαζαν κάθε έθνος τελείωσε» ανέφερε ο επικεφαλής του κράτους – ταραξία σε ομιλία του για το νέο δικαστικό έτος.

«Τα πολιτικά και διπλωματικά λόγια δεν αρκούν για να συγκαλύψουν τις διώξεις που εφάρμοσαν κράτη που θεωρούν τον εαυτό τους μεγάλο και ανίκητο» πρόσθεσε.

«Προσπάθειες εκμετάλλευσης πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ κάθε χώρα γύρω από την Ανατολική Μεσόγειο, έχει δικαίωμα σε αυτούς τους πόρους, δεν είναι τίποτα λιγότερο από  σύγχρονο αποικισμό» δήλωσε, προσθέτοντας: «Βαρεθήκαμε αυτό το παιχνίδι σκιών».

Και ολοκληρώνοτας τα τα ανεδαφικά επχιειρήματα σημείωσε: «Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο βασίζονται στην αναζήτηση δικαιωμάτων και δικαιοσύνης», σύμφωνα με το Anadolu.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝEWS GOOGLE

Είστε και πάλι παράνομοι, η navtex σας δεν ισχύει: Νέα αντι navtex από την Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: