Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Κύπρου Χρυσόστομος συζήτησαν τρέχοντα εκκλησιαστικά ζητήματα

File Photo: Στιγμιότυπο από προηγούμενη συνάντησή τους, από αριστερά, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θέοδωρος, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. ΚΥΠΕ




Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο είχε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θέοδωρος, κατά την οποία αντήλλαξαν απόψεις για τρέχοντα εκκλησιαστικά ζητήματα.

Ο Αλεξανδρείας θα συναντηθεί τις επόμενες μέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Υπουργό Εξωτερικών και Αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου.

Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, επίσης, ο Αλεξανδρείας ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την επικρατούσα εκκλησιαστική κατάσταση στην αφρικανική ήπειρο, τις δυσκολίες των Χριστιανών και τις δυσχέρειες του ευαγγελικού έργου της ιεραποστολής.

Η συνάντηση των τριών Αρχιερέων έγινε στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου.

Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας ήρθε στην Κύπρο για συναντήσεις με τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Δήμαρχο τής Πάφου, αρχιερείς τής Εκκλησίας Κύπρου και άλλα επίσημα πρόσωπα.

Αρχικά, ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος με τη συνοδεία του ξεναγήθηκαν από τον Πάφου Γεώργιο στους χώρους της νέας Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το μεσημέρι με την ευκαιρία τής παρουσίας του στη Μητρόπολη Πάφου, Αρχιεπίσκοπος εγκαινίασε τη νέα τραπεζαρία της Μητροπόλεως Πάφου.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ταξίδι – αστραπή του Πομπέο στην Κύπρο: Σπεύδει να δηλώσει παρουσία στο νησί μετά την επίσκεψη Λαβρόφ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: