Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ
Οι επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού, ο οποίος φαίνεται να σύμφωνα με έρευνες να πλήττει και την καρδιά, η έναρξη των ανακρίσεων για τα «χρυσά διαβατήρια» με βάση και το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής, τα κενά και οι διάφορες στρεβλώσεις εντός ΓεΣΥ

αλλά και η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που κάνει λόγο για παράτυπες ελαφρύνσεις σε ΦΠΑ σε πλούσιους επενδυτές, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας. Επίσης πολλές από τις εφημερίδες αναφέρονται πρωτοσέλιδα στην αναζωπύρωση του πολέμου στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πλήττει και την καρδιά», αναφέρεται σε νέες ανησυχητικές ανακοινώσεις των επιστημόνων για τον κορωνοϊό, ότι κτυπά και την καρδιά των ασθενών και χρειάζεται μακροχρόνια παρακολούθησή τους. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι με επιστολή προς τους ηγέτες των κρατών – μελών της ΕΕ , πλην της Ελλάδας και της Κύπρου, ο Τούρκος Πρόεδρος προτείνει ξανά διαμοιρασμό του φυσικού αερίου της Κύπρου, χωρίς να έχει λυθεί το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι νέος κύκλος αιματηρών συγκρούσεων ξέσπασε χθες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τον αρμενικό θύλακα μέσα στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ήρθε η ώρα της (ανά)κρισης για το εμπόριο διαβατηρίων», γράφει ότι δικηγόροι, λογιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, θα ανακριθούν για τα «χρυσά» διαβατήρια, ενώ θα ληφθεί κατάθεση από τον Αρχιεπίσκοπο, Υπουργούς, αλλά και δικαστικούς λειτουργούς. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει για μπαράζ κρουσμάτων κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστές. Αλλού αναφέρεται στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών στην οποία τίθεται σήμερα το μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο για άδειες εξπρές όσον αφορά μεγάλες αναπτύξεις.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κόλπα, στρεβλώσεις εντός ΓεΣΥ» αναφέρεται σε κενά, εκμετάλλευση ασθενών και περίπλοκες διαδικασίας εντός ΓεΣΥ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και καταγγελίες για γιατρούς που δεν εξυπηρετούν ασθενείς επειδή «δεν τους συμφέρει». Αλλού αναφέρεται στην αναζωπύρωση του πολέμου στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ, με την Τουρκία να είναι η μόνη χώρα που διαμηνύει ότι τάσσεται στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν απέναντι στην Αρμενία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι αίθουσες δεξιώσεων εκτόξευσαν στα ύψη τις τιμές χρέωσης για γαμήλια δείπνα το 2021 και 2022.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Χάριζαν ΦΠΑ σε ζάμπλουτους επενδυτές», αναφέρεται σε παράτυπες ελαφρύνσεις σε ΦΠΑ, μη καταβολή μεταβιβαστικών τελών και σωρεία άλλων παρατυπιών που είχαν ως αποτέλεσμα απώλειες εσόδων χιλιάδων ευρώ για το Δημόσιο, όπως αναφέρεται στην Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Αλλού γράφει ότι στα πρόθυρα πολέμου βρίσκονται Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν μετά τις νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 23 ανθρώπου και να τραυματιστούν άλλοι 100. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ποινικοποιείται η αγορά υπηρεσιών σεξ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required