Η φωτιά στη Βάσα Κελλακίου και οι ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης, οι συντάξεις και οι ευρωεκλογές στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η φωτιά στην περιοχή της Βάσας Κελλακίου, που φαίνεται να προκλήθηκε κατά τη διάρκεια καταστροφής φωτοβολίδων και τα προβλήματα στη διασφάλιση πτητικών μέσων πυρόσβεσης, δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Οι σημερινές εφημερίδες προβάλλουν επίσης τις διεργασίες για το θέμα της αντιμετώπισης των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων και την χθεσινή υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές.

H «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Υπηρεσία Μεταλλίων πυρπόλησε το δάσος», γράφει ότι η χθεσινή φωτιά στην περιοχή της Βάσας Κελλακίου προκλήθηκε κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και σημειώνει ότι δόθηκαν οδηγίες της Υπουργού Γεωργίας για διοικητική έρευνα και έναρξη διαδικασίας για διαθεσιμότητα του διευθυντή. Αλλού γράφει ότι υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας που εκτελούσαν εργασίες σε υποσταθμό της ΑΗΚ στο Στρόβολο υπέστησαν ομαδική μόλυνση λόγω καλωδίων εμποτισμένων με χημικά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη χθεσινή υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη των έξι μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «’Κούρεμα’ και έξτρα φορολογία στις πολλαπλές συντάξεις», γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι Βουλευτές Δημητρίου, Χαραλαμπίδου, Παπαδούρης και Ατταλίδου καταθέτουν σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής έξι προτάσεις νόμου, που ετοίμασε η Ελεγκτική Υπηρεσία για να εκλείψει το φαινόμενο των αξιωματούχων με πολλαπλές συντάξεις. Σε άλλο θέμα προβάλλει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, η οποία φέρει τον ΔΗΣΥ στην πρώτη θέση με το ΑΚΕΛ να ακολουθεί από κοντά με τα δύο κόμματα να εξασφαλίζουν από δύο έδρες στην Ευρωβουλή. Αλλού γράφει ότι η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής εξετάζει σήμερα την τροποποίηση των κριτηρίων για παραχώρηση άδειας μετανάστευσης σε αλλοδαπούς από τρίτες χώρες, που επιθυμούν να διαμένουν μόνιμα στη Δημοκρατία.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο «Κάηκε το δάσος από εγκληματική αμέλεια» αναφέρεται στην μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Βάσα Κελλακίου, η οποία προκλήθηκε από μια ληγμένη φωτοβολίδα και αναφέρεται στην διαχρονική αδράνεια και λανθασμένες επιλογές των κυβερνήσεων και του Τμήματος Δασών να επιμείνουν στην ενοικίαση μέσων αεροπυρόσβεσης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην χθεσινή υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές και σημειώνει ότι όλοι στόχευσαν στον κομματικό πατριωτισμό. Αλλού γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο μετέφερε για την επόμενη συνεδρία την έγκριση των νομοσχεδίων για τις πολλαπλές συντάξεις κρατικών αξιωματούχων, καθώς θα αλλάξουν πρόνοιες προς ικανοποίηση των κομμάτων.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Δύναμη διεκδίκησης που δεν χειροκροτεί αλλά αγωνίζεται για την Ευρώπη» και αναφέροντας στην χθεσινή υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές, σημειώνοντας ότι το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ φέρνει μαζί Ε/κ και Τ/κ για την Κύπρο, για το λαό της και για την Ευρώπη ολόκληρη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην φωτιά στο κρατικό δάσος στην περιοχή της ανατολικής Λεμεσού και σημειώνει ότι «μια φωτοβολίδα πυρπόλησε το δάσος». Αλλού προβάλλει δήλωση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστου Χριστοφίδη ότι ο χειρισμός του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ είναι ένα φιάσκο, που θυματοποιεί τους εργαζόμενους.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εξήντα τρεις υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές», γράφει ότι 63 υποψηφιότητες υποβλήθηκαν χθες στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία για τις έξι θέσεις στην Ευρωβουλή, με 61 υποψηφίους να υποστηρίζονται από πολιτικά κόμματα και δύο ανεξάρτητες υποψηφιότητες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι εγείρονται ανησυχίες για την τοποθέτηση της προβλήτας που κατασκευάζουν στη Γάζα οι ΗΠΑ για ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της πρωτοβουλίας Αμάλθεια. Αλλού γράφει ότι επίκειται η διαδικασία για αποπομπή του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ / Λευκωσία, Κύπρος

Ο Φειδίας Παναγιώτου είναι ο υποψήφιος που κάνει τη …διαφορά: “Κατεβαίνει” στις ευρωεκλογές, στην Κύπρο, για να γίνει ο ίδιος η αλλαγή που θέλει (φοβερό βίντεο)…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: