Επί ποδός πολέμου Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ [videos]

File Photo: Το Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσε την επιβολή στρατιωτικού νόμου και γενική επιστράτευση, το Μπακού και οι αρμένιοι αυτονομιστές κάνουν λόγο για απώλειες αμάχων και στρατιωτικών. EPA, VAHRAM BAGHDASARYAN, PHOTOLURE *** Local Caption *** 52681750




Η προεδρία της αυτονομιστικής περιφέρειας του Αζερμπαϊτζάν Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία υποστηρίζεται από την Αρμενία, κήρυξε «γενική επιστράτευση» ως απάντηση σε μια εκτεταμένη επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν.

«Κήρυξα στρατιωτικό νόμο και γενική επιστράτευση για τους άνω των 18 ετών», δήλωσε ο ηγέτης του Καραμπάχ, ο Αραΐκ Αρουτιουνιάν, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του τοπικού κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η προεδρία.

Άμαχοι και στρατιωτικοί έχουν χάσει τη ζωή τους στις σφοδρές μάχες που ξέσπασαν σήμερα στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανακοίνωσαν εξάλλου το Αζερμπαϊτζάν και αρμένιοι αυτονομιστές, οι οποίοι αλληλοκατηγορούνται για το ποιος άρχισε τις εχθροπραξίες.

«Νεκροί και τραυματίες έχουν αναφερθεί μεταξύ των αμάχων και των στρατιωτικών», ανακοινώθηκε από την αζερινή προεδρία, ενώ ο δημόσιος μεσολαβητής του Καραμπάχ δήλωσε πως υπάρχουν «θύματα μεταξύ των αμάχων» στον πληθυσμό της περιοχής.

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι μια περιφέρεια του Αζερμπαϊτζάν που έχει αποσχισθεί από την υπόλοιπη χώρα, κατοικείται κυρίως από Αρμενίους και υποστηρίζεται από την Αρμενία.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γερεβάν, Αρμενία
ΓΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αρμενία: Ξανά στις “φλόγες” το Ναγκόρνο-Καραμπάχ-Για επίθεση Αζερμπαϊτζάν, ομιλεί ο Παρσινιάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: