“Σπάσιμο νεύρων” οι κινήσεις του Oruc Reis: Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά…

File photo: Το τουρκικό Oruc Reis. EPA, TOLGA BOZOGLU




Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Orus Reis που πλέει για 13η μέρα κάποια στιγμή βγήκε εκτός ορίων navtex αλλά στην συνέχεια δεν έστριψε προς Αττάλεια αλλά έβαλε ΒΑ πορεία πάλι, εντός της κυπριακής ΑΟΖ και εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το ίδιο “παιχνίδι” είχε παίξει και περίπου πριν από πέντε μέρες αλλά και τότε έκανε στροφή. Όπως όλα δείχνουν, η Τουρκία θέλει να εξαντλήσει μέχρι τέλους την παράνομη navtex που έχει ανακοινώσει, αν και κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη κίνησή της Τουρκικής ηγεσίας.

Με δεδομένο ότι λήγει η συγκεκριμένη navtex, ενδέχεται να μη βγει άλλη καθώς όλοι περιμένουν να ξεκινήσει ο διάλογος των δυο κρατών. Ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι έχει στο μυαλό του ο απρόβλεπτος “σουλτάνος”, ο οποίος μπορεί την τελευταία στιγμή να αποφασίσει να δοκιμάσει κι άλλο τα “ελληνικά όρια”. Το τουρκικό σκάφος που συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία γενικά σήμερα κινείται σε μικρότερες γραμμές δείχνοντας ότι θέλει να ολοκληρώσει κομμάτια από τα οποία δεν έχει περάσει μέχρι τώρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει ακόμη μια «ύποπτη» NAVTEX για την έξοδο τουρκικού ερευνητικού σκάφους, το “Ντουπιντάκ Μαρμαρά” που σύμφωνα με την προαναγγελία του σταθμού της Σμύρνης, θα κινηθεί στην τουρκική ακτογραμμή κατά μήκος του Αιγαίου.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

H Ρωσία αδειάζει επιδεικτικά τον Ερντογάν: Άνθρακες ο θησαυρός, λέει ειδικός αναλυτής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: