CNN: Να πάτε διακοπές στην Ελλάδα, είναι όνειρο… Ο γαλάζιος ουρανός της και τα πιο γαλάζια νερά της…

Καλοκαιρινό στιγμιότυπο από την Νεάπολη Λακωνίας, Σάββατο 1 Αυγούστου 2020. Η Νεάπολη Βοιών ή Βάτικα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Είναι η νοτιότερη πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας και βρίσκεται στην θέση της αρχαίας πόλης των Βοιών. Πίσω από την Νεάπολη βρίσκεται ο ορεινός όγκος της Κριθίνας, ο οποίος καταλήγει στο ακρωτήριο Μαλέας. Χτίστηκε την περίοδο 1837 – 1840 στη θέση των αρχαίων Βοιών (Βάτικα). Η σημερινή πόλη σχεδιάστηκε το 1837 από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα Μπίρμαχ, ο οποίος έχει επίσης σχεδιάσει την Σπάρτη και την Κάρυστο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Άρθρο του CNN Travel, (του B. Neild) υπό τον τίτλο “Γιατί η Ελλάδα συνιστά τώρα τον καλύτερο ταξιδιωτικό προορισμό”, εξηγεί γιατί η χώρα μας είναι το καλύτερο μέρος για διακοπές τονίζοντας ότι όποιος επισκεφτεί την Ελλάδα είναι σχεδόν σαν να “επισκέπτεται μια χώρα που ο κορονοϊός δεν υπήρξε ποτέ”.

Εισαγωγικά αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αν αναρωτιέστε το πως ο κορονοϊός έχει επηρεάσει το όνειρο διακοπών σας στην Ελλάδα με το γαλάζιο ουρανό, τα ακόμη πιο γαλανά νερά την έντονη ηλιοφάνεια και την καλύτερη σαλάτα που έχετε δοκιμάσει- (σας λέμε ότι) δεν την έχει επηρεάσει. Η Ελλάδα προσπάθησε σκληρά να προσαρμόσει τις τουριστικές της υπηρεσίες στην εποχή της πανδημίας.

Μέχρι στιγμής, αυτό φαίνεται να αποδίδει ακόμη και όταν ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων απειλεί άλλους ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Εν μέρει, χάρη στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχει τόσο λίγα κρούσματα, το να επισκεφθεί κανείς τώρα πολλά μέρη της Ελλάδας είναι σχεδόν σαν να επισκέπτεται μια χώρα όπου ο κορονοϊός δεν υπήρξε ποτέ.

  • Υπάρχουν κάποια μέτρα προφύλαξης αλλά οι όμορφες παράλιες, τα κρυστάλλινα καθαρά νερά και οι ταβέρνες μπροστά στη θάλασσα συνεχίζουν να προσφέρουν 100% αυθεντική ελληνική χαλάρωση που είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κατήφειας λόγω του κορονοϊού”.

Το άρθρο σημειώνει ότι δεν μπορούν προς το παρόν, όλοι να επισκεφθούν την Ελλάδα αν και οι αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί ότι οι Αμερικανοί επισκέπτες (με την εξαίρεση του Tom Hanks) ίσως μπορέσουν να την επισκεφθούν πριν το πέρας του καλοκαιριού.

Επισημαίνεται ότι καθώς είναι αναπόφευκτη η εισαγωγή κάποιων κρουσμάτων, η Ελλάδα απεγνωσμένα χρειάζεται να τα εντοπίσει και περιορίσει ούτως ώστε να συνεχίσει την λειτουργία της τουριστικής της βιομηχανίας για το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Στη συνέχεια περιγράφονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε αεροδρόμια, αρχαιολογικούς χώρους, ξενοδοχεία και εστιατόρια -ακόμα και στα απομακρυσμένα ορεινά χωριά – ενώ παρατίθενται μαρτυρίες επαγγελματιών του τουρισμού για την εφαρμογή των μέτρων ενώ σημειώνεται ότι τόσο από τους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και από την συμπεριφορά του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα δεν φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή εξελίσσεται παγκοσμίως μια πανδημία.

Σημειώνεται επίσης ότι οι τραγικές συνέπειες της πανδημίας για την ελληνική τουριστική βιομηχανία συνιστούν από την άλλη πλευρά κάτι το μαγικό για τους επισκέπτες, που μπορούν να κινηθούν άνετα παντού χωρίς συνωστισμό.

  • Στη συνέχεια προβάλλοντας μέρη της Ελλάδας ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο (Μυστράς, Μονεμβασιά Μάνη) το άρθρο καταλήγει: “Ακριβώς τώρα, που τα τζιτζίκια τραγουδούν στους ελαιώνες, ο ήλιος καθρεφτίζεται στην Μεσόγειο και η υγρασία που συσσωρεύεται στο πλάι του παγωμένου μπουκαλιού μπύρας “Μύθος”, είναι η τέλεια απόδραση από τα πάντα.

Το εκτενές θετικότατο άρθρο συνοδεύεται από πλούσιο φωτορεπορτάζ (19 συνεχόμενες φωτογραφίες που προβάλλουν την καθημερινότητα τη θερινή περίοδο και ελληνικά τοπία, καθώς και 6 αυτόνομες).

ΠΗΓΗ: Why Greece could be Europe’s best holiday ticket right now

Κυνηγούν τους πολίτες για τα δάνεια τους στην Κύπρο: Και τα χαρίζουν στους πολιτικούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: