Κυνηγούν τους πολίτες για τα δάνεια τους στην Κύπρο: Και τα χαρίζουν στους πολιτικούς

ΣΚΙΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
ΣΧΟΛΙΟ HELLAS JOURNAL

Παρακολουθώ, από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αλλά και από …μαζοχισμό ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην πολιτική ιστορία της Κύπρου.

Αυτό των δανείων που έδιναν οι «άγιοι» τραπεζίτες της Κύπρου στους πολιτικούς του νησιού. Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι οι άσπιλοι και αμόλυντοι βουλευτές, οι αντιπρόσωποι του κυπριακού λαού, αναζητούν τρόπους για να …νομιμοποιήσουν την άρνηση τους να δημοσιοποιηθούν οι κατάλογοι με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Άκουσα τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, τον κ. Δημήτρη Συλλούρη, να ομιλεί και για δάνεια που χαρίστηκαν. Πρόκειται, ασφαλώς, για μία ακόμα καραμπινάτη παρανομία. Και οι τραπεζίτες που τα χάρισαν και οι πολιτικοί που δέχθηκαν αυτή τη «διευθέτηση», πρέπει να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη.

Οι πολίτες πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους και να απαιτήσουν πλήρη διαφάνεια. Διότι υποψιάζομαι ότι το σχέδιο των περισσοτέρων πολιτικών στην Κύπρο είναι να θάψουν και αυτό το σκάνδαλο.

Δεν γνωρίζαμε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του νέου Γενικού Εισαγγελέα. Από τον κ. Αναστασιάδη περίμενα ότι θα …έσερνε τα πόδια του ελπίζοντας να ξεχαστεί το σκάνδαλο. Αλλά ο Γενικός Εισαγγελέας. Γιατί συναινεί στην καραμπινάτη παρανομία.

Θα κριθούν οι αποφάσεις τους για το σκάνδαλο. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη ανοχή… Ντροπιαστική η στάση τους. Θέλουν να καλύψουν ένα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο μεγατόνων…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ουαί και αλίμονο, φαρισαίοι υποκριτές: Χειροκροτείτε και νομιμοποιείτε τον καταπατητή του διεθνούς δικαίου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal