Μειώσεις φόρων και εισφορών για πληγείσες επιχειρήσεις θα ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης

File photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Νέο πακέτο μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το βήμα της φετινής ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στις παραγωγικές τάξεις στη Θεσσαλονίκη, παρότι η ΔΕΘ ως γνωστόν έχει ματαιωθεί

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντένα»,  ο κ.Πέτσας αναφέρθηκε επίσης και στα μέτρα που επιβλήθηκαν στον χώρο της εστίασης, υπογραμμίζοντας πως η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, προηγείται όλων, αλλά -πρόσθεσε- η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους όσους έχουν υποστεί οικονομική ζημία από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, εξετάζονται διάφορα σενάρια, είτε με επέκταση μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί είτε με νέα μέτρα, για να ανακουφιστούν επαγγελματίες και εργαζόμενοι.

Όπως είπε, τα μέτρα αυτά θα θα συζητηθούν σήμερα σε σύσκεψη η οποία θα γίνει με τον κ. Σταϊκούρα και τον κ. Βρούτση και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αναφορικά με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως θα ληφθούν όλα όσα κριθούν αναγκαία για τον περιορισμό και την περιχαράκωση των εστιών, ενώ υποστήριξε πως μετά την επιτυχημένη αντίδραση στο πρώτο κύμα της πανδημίας, υπήρξε μια γενικότερη χαλάρωση κυρίως στους νέους, αλλά όχι μόνο, ενώ εκτίμησε ότι το άνοιγμα του τουρισμού δεν επιβάρυνε ιδιαίτερα την κατάσταση.

Δύο σενάρια για τα σχολεία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη νέα σχολική χρονιά λέγοντας ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Διευκρίνισε όμως ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο σενάρια για τη λειτουργία τους. Είτε με εκ περιτροπής λειτουργία, είτε με καθολική λειτουργία και αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως π.χ. η χρήση μάσκας. Πάντως πρόσθεσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την στάθμιση των επιδημιολογικών δεδομένων από τους ειδικούς οι οποίοι και θα κάνουν τις εισηγήσεις τους.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Κρίσιμες συνομιλίες Δένδια στην Κύπρο για την αντιμετώπιση του τουρκικής προκλητικότητας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: