ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν στον Μητσοτάκη: Ο ίδιος δυσφημεί τη χώρα, στήθηκε “ένα παρακράτος παράνομων παρακολουθήσεων υπονομεύοντας το κράτος δικαίου”

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολίασε την συνέντευξη του πρωθυπουργού τονίζοντας ότι «αυτός που δυσφημεί τη χώρα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επί πρωθυπουργίας του στήθηκε ένα παρακράτος παράνομων παρακολουθήσεων υπονομεύοντας το κράτος δικαίου».

Προσθέτει επίσης πως «ήταν η δική του Κυβέρνηση, που πρότεινε την αντισυνταγματική ρύθμιση που μόνο στόχο είχε τη συγκάλυψη και ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από προσφυγή του κ. Ανδρουλάκη».

Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει πως «είναι εκείνος που έχει διορίσει Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, που υπέγραφε για την Intellexa τις άδειες εξαγωγής του παράνομου λογισμικού Predator σε αυταρχικά καθεστώτα της Αφρικής, κάτι για το οποίο το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει επιβάλει κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται με την εταιρεία».

Η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη καταλήγει πως «όσο κι αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα διεθνούς συνωμοσίας, το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών καταρρίπτουν και αυτήν την εικονική πραγματικότητα».

Και σαν Υ.Γ αναφέρει : «Ίσως αυτό εξηγεί γιατί δεν θέλει να γίνει debate ενόψει των ευρωεκλογών».

  • ΚΚΕ: Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της Ε.Ε., την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια

«Ο κ. Μητσοτάκης με τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα περί σταθερότητας, ζητάει την ψήφο του λαού για να επηρεάζει – όπως λέει – τις αποφάσεις στην ΕΕ. Το ζήτημα, βέβαια, είναι ακριβώς αυτό, ότι πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα – από την ακρίβεια και την επίθεση στο εργατικό λαϊκό εισόδημα μέχρι την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το έγκλημα των Τεμπών – βρίσκεται η ίδια η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο κ. Μητσοτάκης υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και καταλήγει:

«Σε αυτές τις εκλογές, λοιπόν, είναι κρίσιμο να εκφραστεί η λαϊκή αποδοκιμασία απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ, κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει μέσω κομμάτων που ‘αντιπολιτεύονται’ την κυβέρνηση Μητσοτάκη με σημαία την ευρωενωσιακή ‘κανονικότητα’, αλλά μέσα από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που είναι ο μόνος συνεπής αντίπαλος απέναντι σε αυτή τη ‘φυλακή των λαών’».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να στείλει στην Ουκρανία ούτε S-300 ούτε Patriot, δηλώνει δημόσια ο Πρωθυπουργός: Προφανώς και θα ανακηρύξουμε θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: