Κρίσιμες συνομιλίες Δένδια στην Κύπρο για την αντιμετώπιση του τουρκικής προκλητικότητας

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον νέο Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, σε παλαιότερο στιγμιότυπο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Photo via Twitter, @NikosDendias




Η Κύπρος και η Ελλάδα συντονίζονται περαιτέρω υπό το φως των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η κατάσταση περιγράφεται ως δύσκολη και η Αθήνα και η Λευκωσία έχουν να αντιμετωπίσουν μία πραγματική απειλή από τον Ταγίπ Ερντογάν. Υπό τις περιστάσεις η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί την πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας για οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, πραγματοποιεί σήμερα έκτακτη μονοήμερη επίσκεψη εργασίας την Κύπρο. Στις 11.30 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, συνοδευόμενος από τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολούθως, στις 13.30, Χριστοδουλίδης και Δένδιας θα συναντηθούν στο υπουργείο Εξωτερικών. Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της Τουρκικής παραβατικότητας, με έμφαση στον συντονισμό ενεργειών και δράσεων σε όλα τα επίπεδα για αντιμετώπισή της.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Δένδιας θα προβούν σε δηλώσεις στις 15.15.

Λευκωσία / Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Το κόστος μιας αμφίβολης εκτόνωσης της έντασης: Τι σημαίνει η ξαφνική κάθοδος του Δένδια στην Κύπρο;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: