Ουαί και αλίμονο, φαρισαίοι υποκριτές: Χειροκροτείτε και νομιμοποιείτε τον καταπατητή του διεθνούς δικαίου




Του ΠΕΤΡΟΥ Θ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Τον Μεσαίωνα επικρατούσε o νόμος τους ζούγκλας. Ο δυνατότερος και ισχυρότερος καθόριζε την τύχη του αδύνατου και ανίσχυρου.

Γνωστές είναι στην Ιστορία οι αραβικές επιδρομές, όταν αραβικές φυλές έκαμναν επιδρομές τους κοντινές περιοχές κι έσφαζαν, έκαιαν, κατέστρεφαν πόλεις και χωριά ανοχύρωτα, αιχμαλώτιζαν νέους και νέες και τους έσερναν σκλάβες στα σκλαβοπάζαρα.

Η μόνη άμυνα των δυστυχισμένων κατοίκων ήταν να προλάβουν να φύγουν από τα σπίτια τους και να τρέξουν στα βουνά για να γλυτώσουν, τουλάχιστον, τη ζωή τους. Δεν είχαν κανένα να τους υποστηρίξει και να τους υπερασπιστεί, εκτός αν ανήκαν σε ισχυρό κράτος, που έστελνε τον στρατό του για να αντιμετωπίσει τους επιδρομείς.

Η κατάσταση στη θάλασσα ήταν το ίδιο. Νόμος της ζούγκλας. Πειρατικά πλοία λυμαίνονταν τις θάλασσες. Διάσημοι πειρατές είχαν ναυλωμένα πλοία με εκπαιδευμένους τρομοκράτες, τους πειρατές. Τα πειρατικά πλοία έκαναν επιθέσεις σε εμπορικά και άλλα πλοία, ανέβαιναν σε αυτά, σκότωναν το πλήρωμα, συνελάμβαναν τους επιβαίνοντες και κυρίως έκλεβαν τα προϊόντα και ό,τι πολύτιμο εύρισκαν πάνω στα πλοία. Οι πειρατές ήταν ο φόβος και ο τρόμος των θαλασσών.

  • Στη σύγχρονη εποχή εξέλιπαν και οι επιδρομές και οι πειρατείες, όπως ήταν γνωστές τότε. Φυσικά είναι λάθος η λέξη εξέλιπαν. Οι επιδρομές και οι πειρατείες έχουν αλλάξει μορφή. Έχουν εκσυγχρονισθεί. Και τούτο διότι τον τελευταίο αιώνα έχουν εγκαθιδρυθεί διεθνείς οργανισμοί, που έχουν σκοπό την προστασία των λαών.

Έχουν καταρτισθεί νόμοι και κανονισμοί, που διέπουν τη συμπεριφορά των κρατών απέναντι στα άλλα κράτη. Έχει καταρτιστεί ολόκληρο νομικό σύστημα, που διέπει τις σχέσεις των κρατών και προστατεύει τα σύνορά τους. Τα κράτη έχουν υπογράψει διεθνείς συμφωνίες. Και όλα αυτά αποτελούν το διεθνές δίκαιο, που καθορίζει τις σχέσεις μεταξύ των κρατών. Τα κράτη έχουν υποχρέωση να σέβονται το διεθνές δίκαιο και να ενεργούν με βάση τις πρόνοιές του.

Όμως πάντα πάνω από κάθε δίκαιο βρίσκεται το δίκαιο του ισχυρού. Και επειδή κάθε κράτος επιδρομέας ή κάθε κράτος πειρατής έχει τη δύναμη για να εξαπολύει επιδρομές και να οργανώνει πειρατείες, ξέρει πως το δικό του δίκαιο είναι πάνω από το διεθνές δίκαιο των αδυνάτων.

Τα όργανα που έχουν αποστολή την επιβολή του διεθνούς δικαίου, την υπεράσπιση των αδυνάτων, την αποτροπή της παράβασης του διεθνούς δικαίου από κράτη ισχυρά και κράτη πειρατές και την υποστήριξη των θυμάτων με εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, ενεργούν με αντίθετο τρόπο. Επιβάλλουν το δίκαιο του ισχυρού ως διεθνές δίκαιο. Ή τουλάχιστον με την ανοχή τους στις διεθνείς παρανομίες, δίνουν την ευκαιρία στους επιδρομείς και τους πειρατές να ενεργούν προφασιζόμενοι ότι εφαρμόζουν το διεθνές δίκαιο. Νομιμοποιούν κατά κάποιο τρόπο επιδρομές και πειρατείες.

Τώρα οι μικροί και αδύνατοι λαοί δεν έχουν να στήνουν «βίγλες» στα ψηλά μέρη και να παρατηρούν τις θάλασσες για να βλέπουν τα πειρατικά πλοία και να ειδοποιούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα χωριά τους για να σωθούν. Τώρα οι επιδρομές γίνονται από τον αέρα με σιδερένια πουλιά και με έξυπνες βόμβες. Ή γίνονται στις θάλασσες, όπου υπάρχει ο υποθαλάσσιος πλούτος. Τα παλιά χρόνια οι αδύνατοι λαοί ήξεραν ότι δεν είχαν κανένα να τους υπερασπιστεί.

Σήμερα έχουν την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει το διεθνές δίκαιο, που κατοχυρώνει τα δικαιώματά τους και υπάρχουν και οι διεθνείς οργανισμοί που θα εμποδίσουν τους επιδρομείς και θα εφαρμόσουν το διεθνές δίκαιο. Αυτή η ψευδαίσθηση έχει πια γίνει ο ισχυρότερος διεθνής νόμος. Οι διεθνείς οργανισμοί ξέρουν μόνο να εκδίδουν ανακοινώσεις ερμαφρόδιτες, που ανέχονται την επιδρομή του ισχυρού και με το λεκτικό που χρησιμοποιούν τη δικαιώνουν και τη νομιμοποιούν. Η Τουρκία, λέει, δραστηριοποιείται μέσα σε αμφισβητούμενες περιοχές. Και ο μόνος που τις αμφισβητεί είναι η Τουρκία.

Το διεθνές δίκαιο καθορίζει τον τρόπο ανακήρυξης της ΑΟΖ. Η Τουρκία όμως έχει τον δικό της τρόπο και το δικό της δίκαιο. Και αποφασίζει ποιες είναι οι θάλασσες της και πού εκτείνεται η ΑΟΖ της. Και τα Η.Ε. ενεργούν ως Πόντιος Πιλάτος. Δεν τολμούν να θίξουν καν την Τουρκία.

Καλούν την Τουρκία και τα θύματά της να δείξουν ψυχραιμία και να λύσουν τις διαφορές με ειρηνικά μέσα. Και κάποιες χώρες πωλούν στην Τουρκία όπλα για να εφαρμόζει το οθωμανικό της δίκαιο. Τον Μεσαίωνα είχαμε επιδρομές και επιδρομείς. Πειρατές και πειρατείες. Τώρα στη σύγχρονη εποχή αποκτήσαμε και υποκριτές, που έχουν αναγάγει την υποκρισία σε επιστήμη και τον ποντιοπιλατισμό σε εμβάθυνση του διεθνούς δικαίου.

Ουαί και αλίμονο, φαρισαίοι υποκριτές. Χειροκροτείτε και νομιμοποιείτε τον καταπατητή του διεθνούς δικαίου. Εξευμενίζεται το θηρίο. Σκύβετε υποτελείς των συμφερόντων σας και υποκλίνεσθε λέγοντας «Έβετ εφέντημ». Ο διάολος να σας πάρει. Φαρισαίοι υποκριτές και ανήθικοι συμφεροντολόγοι.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Μην το κουνάς από εκεί! Τους φάγαμε τους Tούρκους! Μνημόσυνο για τον ήρωα Γεώργιο Κατσάνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: