Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η είσοδος του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας χθες το απόγευμα, η συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας για την τροποποίηση της Σύμβασης για Αποφυγή Διπλής Φορολογίας, η παραίτηση του διοικητή της ΕΜΑΚ, όπως και η εκστρατεία συλλογής τροφίμων που θα σταλούν από την Κύπρο στον Λίβανο είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τύμπανα πολέμου, πάλι» πως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis μπήκε χθες το απόγευμα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή. Αλλού αναφέρει πως έπεσαν οι υπογραφές για τροποποίηση της Σύμβασης Κύπρου – Ρωσίας για Αποφυγή Διπλής Φορολογίας και αναφέρεται στους τομείς που εξαιρούνται από την αύξηση του φόρου που παρακρατείται στο 15%. Επίσης γράφει πως συνεχίζεται το κύμα φυγής από το ΔΗΚΟ.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Πέρασε τη γραμμή η Τουρκία» αναφέρει πως εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας εισήλθε χθες το Oruc Reis. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως αλλάζει η συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσικής Ομοσπονδίας και πως η αναθεωρημένη σύμβαση υπογράφηκε χθες. Επίσης αναφέρει πως οι Αιγύπτιοι απέφυγαν συνειδητά και επίμονα να περάσουν τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας για το βορειοανατολικό τμήμα της ΑΟΖ και ήθελαν να μην θεωρηθεί η συμφωνία με την Ελλάδα τμηματική.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Στα όρια της σύγκρουσης» πως η Τουρκία επιχειρεί επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα, στέλνοντας χθες το απόγευμα το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αλλού γράφει για τη μεγάλη έξοδο που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες 4.000 χελωνάκια καρέτα – καρέτα που γεννήθηκαν στις παραλίες Περβολιών και Κιτίου. Επίσης, αναφέρει πως παραιτήθηκε και ο διοικητής της ΕΜΑΚ Μόδεστος Μοδέστου και μεγιστοποιείται ο κίνδυνος αφού στα όριά του εργάζεται το προσωπικό εν μέσω πυρκαγιών.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Η Κύπρος κερδίζει στις συνομιλίες για τη φορολογία με τη Ρωσία» πως επιτεύχθηκε συμφωνία σε σχέση με τη Σύμβαση για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας κατά την έναρξη της διήμερης διαπραγμάτευσης. Επίσης αναφέρεται στην παραίτηση της Κυβέρνησης του Λιβάνου μετά την έντονη οργή που προκάλεσε η τεράστια έκρηξη στη Βηρυτό. Ακόμη αναφέρεται στην αποστολή 20 τόνων τροφίμων, που μαζεύτηκαν από δωρεές, από την Κύπρο στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα MEDIA

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: