Ο πόλεμος της νύχτας, η έκθεση για τις αποθήκες φαρμάκων και η σύγκρουση Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




H απόπειρα φόνου χθες στη Λακατάμια, οι εξελίξεις με τη σύγκρουση Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η υπόθεση των αποθηκών των φαρμακευτικών υπηρεσιών, η έξοδος της Κύπρου στις διεθνείς αγορές, και οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας για τις εργασίες στο Βασιλικό είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Τον πυροβόλησαν καθώς έφευγε από την αστυνομία» και γράφει σε σχέση με τη χθεσινή απόπειρα δολοφονίας 34χρονου ότι κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατέγραψε τις κινήσεις των δύο δραστών και ότι το θύμα νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Αλλού αναφέρεται σε μισές δουλειές στο Βασιλικό και προβάλλει δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας ότι η προβλήτα δεν προχώρησε καθόλου. Η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ προβάλλει δημοσίευμα από τον Λίβανο με μαρτυρία Σύρου για pushbacks από Κυπριακή Δημοκρατία.

«Πλάνα αστυνόμευσης και το έγκλημα…ανενόχλητο» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που κάνει λόγο απόπειρα φόνου μέρα-μεσημέρι “εναντίον στενού συνεργάτη του Αλέξη Μαυρομιχάλη”.

Ο «Π» σε άλλο θέμα γράφει για τα τρία σενάρια της θεσμικής σύγκρουσης μεταξύ της Νομικής και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Επίσης αναφέρεται στη Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ και στις προκλήσεις τις οποίες έθεσε στην κορυφή δηλαδή ενέργεια και κόστος χρήματος.

Με τίτλο «Βγήκαν στη φόρα εκφοβισμοί» «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα για παρασκήνιο για τα πιστοποιητικά καταλληλότητας στις αποθήκες φαρμάκων και για εκβιασμούς και απειλές για έκδοσή τους.

Αλλού αναφέρει ότι ο πόλεμος της νύκτας κτύπησε ξανά μέρα -μεσημέρι με την απόπειρα φόνου στην Λακατάμια. Ο «Φ» προβάλλει επίσης τον εντοπισμό σορού στην Αγία Θέκλα που δεν αποκλείεται να έχει σχέση με πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Κοινή γραμμή ΑΚΕΛ και συντεχνιών για τη φορολογική μεταρρύθμιση» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Χαραυγή» που αναφέρεται σε ανακατανομή του πλούτου και στήριξη του κοινωνικού κράτους και των εργαζομένων.

Αλλού αναφέρεται σε νέα γκανγκστερική απόπειρα δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Η «Χ» προβάλλει και εκδήλωση του ΑΚΕΛ για να τιμηθούν δύο πρώην Δήμαρχοι στη Γεροσκήπου.

Η αγγλόγλωσση ‘”Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ελεγκτική, Νομική Υπηρεσία ‘ετοιμάζονται για πόλεμο’» και αναφέρεται στην σύγκρουση των δύο θεσμών που μεταφέρεται στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Αλλού προβάλλει την απόπειρα δολοφονίας εναντίον 34χρονου που πυροβολήθηκε ενώ οδηγούσε μοτοσικλέτα στη Λακατάμια. Επίσης γράφει για τις καταγγελίες του Προέδρου της συντεχνίας «Ισότητα» ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας προσπαθεί να τον φιμώσει.

Η οικονομική εφημερίδα «Η Καθημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Τον Ιούνιο τελικά η έξοδος στις αγορές» και γράφει για αναβολή δυο μηνών παίρνει η έξοδος της Κύπρου στις διεθνείς αγορές λόγω αναμενόμενων αξιολογήσεων που θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση.

Επίσης σημειώνει πως μια ανάσα πριν την εξαγορά της CNP Cyprus βρίσκεται η Ελληνική Τράπεζα. Γράφει ακόμη ότι “φρενάρουν” τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η «λύση», μέσω του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν, θα ήταν η διάλυση, υπογραμμίζει η ΕΔΕΚ: Η «χαμένη ευκαιρία» θα ήταν μία χαμένη πατρίδα, ορθώς τονίζουν οι Σοσιαλιστές…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: