Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι κρίσιμες διαβουλεύσεις του Υπουργού Οικονομικών στη Μόσχα για τη συμφωνία αποφυγή διπλής φορολογίας, οι πυρκαγιές που έπληξαν το Σαββατοκύριακο την Κύπρο, η βοήθεια της Κύπρου προς το Λίβανο, η τραγωδία στην Εύβοια μετά από το πέρασμα της καταιγίδας «Θάλεια» και η καταγραφή νέων περιστατικών COVID-19 στην Κύπρο, όπως ανακοινώθηκαν χθες, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται σήμερα στον κυπριακό Τύπο.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα με τίτλο «Στη Μόσχα με ελπίδες…» αναφέρει ότι ο Υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στη Μόσχα για κρίσιμες διαπραγματεύσεις αναφορικά στην απόφαση της ρωσικής Κυβέρνησης να καταργήσει τη σύμβαση με την Κύπρο για αποφυγή διπλής φορολογίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι εμπρηστές καίνε την Κύπρο και ότι μετά το μπαράζ πυρκαγιών το Σαββατοκύριακο έγινε υπερπροσπάθεια και τέθηκαν όλες υπό έλεγχο. Αλλού αναφέρει ότι μέρα με τη μέρα συνεχίζεται η μείωση των κρουσμάτων και ότι χθες ανακοινώθηκαν 9 κρούσματα από σύνολο 2.919 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Νομοσχέδια σε συρτάρια και ερμάρια» γράφει στο κύριο θέμα του ότι επιστολή “κεραμίδα” απέστειλε στον Γενικό Εισαγγελέα ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά στα 336 νομοσχέδια, κανονισμούς, γνωματεύσεις και συμβόλαια που εκκρεμούν. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι η Κύπρος προσφέρει πέντε εκατομμύρια στο Λίβανο, θέτοντας ταυτόχρονα στη διάθεση του ΟΗΕ και της διεθνούς κοινότητας τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που προέκυψε μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό. Αλλού αναφέρεται στην καταιγίδα «Θάλεια» στην Εύβοια η οποία αποδείχτηκε φονική κατά το πέρασμα της.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Φλερτ με θερμό επεισόδιο» αναφέρεται στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και γράφει ότι η Άγκυρα θα επιχειρήσει να απαντήσει στην Ελλάδα για τη συμφωνία μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ενώ σημειώνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας είναι σε αυξημένη επιφυλακή. Αλλού αναφέρεται στις πολλαπλές εστίες πυρκαγιών στα σύνορα Λεμεσού-Πάφου που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο, σημειώνοντας ότι οι εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου της Κύπρου εκπέμπουν SOS. Σε άλλη είδηση γράφει ότι σχεδόν 5 στους 10 εργαζομένους στο δημόσιο απουσίαζαν από τα καθήκοντα τους με άδειες ασθενείας για διάστημα πέραν των 7 ημερών το 2018.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο «Σκληρή μάχη για ρωσικά κεφάλαια» γράφει στο πρώτο της θέμα ότι σκληρή μάχη θα δοθεί σήμερα στη Μόσχα, ώστε να μη ναυαγήσει η συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας και υπενθυμίζει ότι η Ρωσία πρότεινε στις κυπριακές αρχές να αυξήσουν το φόρο επί των τόκων και των μερισμάτων στο 15%, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή. Αλλού αναφέρει ότι στον Λίβανο σοβεί πολιτική κρίση με τον κόσμο να διαδηλώνει εξοργισμένος στους δρόμους όχι μόνο για την έκρηξη της Τρίτης, αλλά και για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι η Κύπρος παραμένει δημοφιλής στους πλούσιους που θέλουν να αποκτήσουν το διαβατήριο της, ακόμη και για να ταξιδέψουν εν μέσω πανδημίας, με τις νέες αιτήσεις να έχουν αυξηθεί κατά 75%.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα MEDIA

ΚΥΠΕ – Έμιλη Λάμπρου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: