Φήμες για νέο κόμμα στην Τουρκία από τον Μουαχαρέμ Ιντζέ, παλιό “γνώριμο” Ερντογάν

File photo: Μουαχαρέμ Ιντζέ, σε παλιότερη εκδήλωση του κόμματος CHP. Photo via Twitter @Muharrem İNCE @vekilince




Εντείνονται οι πληροφορίες για νέο κόμμα από τον Μουαχαρέμ Ιντζέ, επιφανούς μέλους  του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος  (CHP)και ανθυποψηφίου του Ταγίπ Ερντογάν στις τελευταίες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, μετά τις τελευταίες του δηλώσεις περί συκοφαντιών εναντίον του.

«Θα μεταβώ στην Άγκυρα την επόμενη βδομάδα και εκεί θα δείτε ποιος είναι ο προδότης και ποιος είναι αυτός που διασπά (το CHP)» ανέφερε ο Ιντζέ με την “Γενί Σαφάκ” να σχολιάζει πως υπάρχει έντονος αναβρασμός στο CHP και ο Ιντζέ, όχι μόνο δεν διεκδίκησε οποιοδήποτε αξίωμα στο 37ο συνέδριο του κόμματος που έγινε στα τέλη Ιουλίου, κατά το οποίο επανεξελέγη ο Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου στην ηγεσία για 9η συνεχή φορά, αλλά καθόταν στις τελευταίες σειρές του αμφιθεάτρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Σοζτζιού” ο Μουχαρέμ Ιντζέ δήλωσε ότι δεν ιδρύει νέο κόμμα αλλά θα βγει στους δρόμους και θα αυξήσει το 31% (που είχε πάρει στις Προεδρικές εκλογές ως υποψήφιος του CHP) σε 51%. Είπε επίσης πως επιλογή του Κιλιτζντάρογλου για τις προεδρικές εκλογές δεν ήταν να είναι υποψήφιος του κόμματος κάποιος από τις τάξεις του CHP αλλά ο Αμπντουλάχ Γκιουλ. Ωστόσο, αυτό το παιχνίδι του το χάλασε η Μεράλ Άκσενερ, υποστήριξε ο Ιντζέ.

Η  προσκείμενη στο CHP εφημερίδα Τζουμχουριέτ γράφει σήμερα ότι σε δηλώσεις του για το θέμα, ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχήμ Καλίν, ανέφερε ότι δεν θα εκπλαγεί αν ο Ιντζέ ιδρύσει νέο κόμμα ενώ, απαντώντας σε κάποιες φήμες για επαφές του Ταγίπ Ερντογάν με τον Μουχαρέμ Ιντζέ είπε ότι δεν υπάρχει Ιντζέ στην ατζέντα του Προέδρου.  Ανέφερε επίσης ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα η ίδρυση νέου κόμματος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΡΠΑ/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Κυρώσεις και κατά τουρκικών εταιριών για το εμπάργκο στη Λιβύη από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: