Στην «πράσινη λίστα» του Βελγίου η Ελλάδα: Δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι φτάνουν στη χώρα

Το προσωπικό του νοσοκομείου παρευρίσκεται στα επίσημα εγκαίνια μιας τοιχογραφίας από τον καλλιτέχνη δρόμου Amandine Lesay αποτίνοντας φόρο τιμής σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου που εργάστηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19. EPA, STEPHANIE LECOCQ
Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν από λίγο από το βελγικό υπουργείο εξωτερικών η ανανεωμένη λίστα με τις χώρες στις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια εντός της ΕΕ.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην «πράσινη» λίστα μαζί με 20 ακόμη χώρες: Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Κροατία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Εσθονία, Βουλγαρία, Τσεχία και Σλοβενία.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο από αυτές τις χώρες δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ ούτε να μπουν σε καραντίνα.

Στην «πορτοκαλί» λίστα βρίσκονται: Κύπρος, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία. Όσοι φτάνουν στο Βέλγιο από αυτούς τους προορισμούς υποβάλλονται σε τεστ και μπαίνουν σε καραντίνα.

Στην «κόκκινη» λίστα, που σημαίνει ότι απαγορεύονται τα ταξίδια, βρίσκονται: Φινλανδία, Ιρλανδία, Μάλτα, Νορβηγία.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Ειρήνης Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Βέλγιο

 

Νεκρανάσταση Μπερλουσκόνι στην Ιταλία: Αντικαθιστά τα “5 Αστέρια” στην κυβέρνηση

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal