Υπέγραψε ο Πούτιν το διάταγμα με τις συνταγματικές αλλαγές: Σε ισχύ από το Σάββατο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεδιάσκεψη με την ομάδα εργασίας σχετικά με τροποποιήσεις του ρωσικού συντάγματος στην κατοικία Νόβο-Ογκάροβο, έξω από τη Μόσχα στις 03 Ιουλίου 2020. EPA, ALEXEI DRUZHININ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα το οποίο ορίζει ότι οι συνταγματικές αλλαγές τίθενται σε ισχύ από αύριο 4 Ιουλίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Με το ίδιο διάταγμα δίνεται εντολή να δημοσιευθεί επίσημα και χωρίς καθυστέρηση μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση, το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τις αλλαγές που έχουν γίνει, στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Οι Ρώσοι πολίτες ενέκριναν τις συνταγματικές αλλαγές, που δίνουν το δικαίωμα στον πρόεδρο Πούτιν να παραμείνει στην προεδρία έως το 2036, σε ποσοστό 77,92%, εν αντιθέσει με το 21,27% που είπε «όχι» σ’ αυτές.

Η συνταγματική αναθεώρηση εκτός του ότι δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο να ασκήσει καθήκοντα του για δύο ακόμη εξαετείς θητείες, εμπεριέχει αναφορά περί «πίστης στον Θεό» και την απαγόρευση γάμου μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες από TASS ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

 

Τουρκική προπαγάνδα με φόντο την Αγία Σοφία: Η Ελλάδα καταστρέφει τα οθωμανικά μνημεία, λέει ο Τσελίκ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal