Τουρκική προπαγάνδα με φόντο την Αγία Σοφία: Η Ελλάδα καταστρέφει τα οθωμανικά μνημεία, λέει ο Τσελίκ

Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ. Photo via video, @omerrcelik




Η Αθήνα δεν προστατεύει τα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα, αντίθετα εφαρμόζει πολιτική καταστροφής τους, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ επικρίνοντας τη στάση της Ελλάδας στο θέμα της Αγίας Σοφίας.

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ότι οι δηλώσεις κάποιων χωρών σχετικά με την Αγία Σοφία “που είναι ένα θέμα που εμπίπτει στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας”, είναι αντίθετες με τις διπλωματικές πρακτικές, προσθέτοντας ότι είναι ένα θέμα που αφορά την Τουρκική Δημοκρατία, τους πολίτες της, το σύστημα δικαίου της Τουρκικής Δημοκρατίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις ότι η Αγία Σοφία είναι στην λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, ο Τσελίκ υποστήριξε ότι “δεν είναι αντίκειται σε χρήση για σκοπούς προσευχής το γεγονός ότι είναι στην λίστα της ΟΥΝΕΣΚΟ. Υπάρχουν πολλά μέρη που είναι στη λίστα της ΟΥΝΕΣΚΟ και ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται και για λατρευτικούς σκοπούς”.

  • Για τις επικρίσεις της Ελλάδας σχετικά με την Αγία Σοφία, είπε ότι “η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα εντός της ΕΕ η οποία δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσά της και σε αυτό το θέμα έχει μείνει ανεξεταστέα”.

“Τα οθωμανικά μνημεία δεν προστατεύονται, αντίθετα εφαρμόζεται μια πολιτική καταστροφής τους υπό την αιγίδα του κράτους. Είναι γνωστό σε ποια κατάσταση οδηγήθηκαν τα τζαμιά εκεί. Γι αυτό το θέμα κανείς δεν έχει να μας πει λέξη. Εμείς εδώ είμαστε μια χώρα που συμπεριφέρεται με βάση τόσο το δίκαιο όσο και τα δικαιώματα, την πολιτιστική κληρονομιά και την ανοχή που πηγάζει από τις παραδόσεις μας”, ανέφερε. Ο Τσελίκ υποστήριξε ότι σε αυτό το θέμα η Τουρκία έχει καθαρό μέτωπο. “Εμείς χρησιμοποιώντας τα αυτά ως λατρευτικούς χώρους οπωσδήποτε δεν θα μειώσουμε την οικουμενική τους αξία”, ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Υστερία Ερντογάν, εκτός εαυτού, κατά πάντων: Άμεση επίθεση στην κυριαρχία μας οι κατηγορίες για Αγία Σοφία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: