Τα ευρήματα στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση στα Εξάρχεια

Στιγμιότυπο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια. Photo via OpenTV




Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης δύο κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη από το 2015, στην οδό Δερβενίων 56 και 52, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δεν εντοπίστηκαν άτομα στον χώρο αλλά βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, όπως κράνη, πυροσβεστήρες και κοντάρια.


Αστυνομικοί συμμετέχουν σε επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στον Οδό Δερβενιών στα Εξάρχεια , Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου στο OpenTV όλα τα ευρήματα μεταφέροντα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκείμενου να εντοπιστούν στοιχεία DNA και αποτυπώματα που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη των ερευνών. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ
πιο ενεργή κατάληψη χαρακτηρίστηκε αυτής της οδού στον αριθμό 56.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είχε αποκλειστεί η ευρύτερη περιοχή. Θα ακολουθήσει η διαδικασία σφραγίσματος των κτιρίων.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Σύμφωνα με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δ.Κ. και το OpenTV

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνεχίζεται η διπλή επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε δύο κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως μετέδωσε το OpenTV και η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί στα Εξάρχεια και βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη έχουν συλλεχθεί πολλά ευρήματα στο χώρο. Μάλιστα, όπως είπε κάποια στιγμή είχαν συγκεντρωθεί ομάδα ατόμων έηω από το χώρο της αστυνομικής επιχείρησης.


Στιγμιότυπο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια. Photo via OpenTV

Η επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων υπό κατάληψη στην οδό Δερβενίων 56 στα Εξάρχεια κι σε ένα ακόμη παρακείμενο, στο οποίο οι αστυνομικοί έχουν βρει ήδη αρκετά ευρήματα που θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση, συνεχίζεται.

Σύμφωνα με το ethnos.gr πρόκειται για κράνη, λοστάρια, πυροσβεστήρες, μπουκάλια κι άλλα σχετικά «πολεμοφόδια» που χρησιμοποιούνται πιθανώς στις κατά καιρούς επιθέσεις σε αστυνομικές δυνάμεις. Το κτίριο στην οδό Δερβενίων είχε καταληφθεί το 2015 από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι – τότε – ανέφεραν ότι ήθελαν να στεγάσουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από OpenTV και ethnos.gr

Περισσότερα σε λίγο

Τι αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την υπόθεση της Novartis: Συνεχίζονται οι έρευνες;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: