Βεβήλωση και άλλου ορθόδοξου ναού στα κατεχόμενα, τον έκαναν στάβλο: Αποκάλυψη από την Αφρίκα του Λεβέντ

Στην αυλή της εκκλησίας, που νοικιάστηκε από το ΕΒΚΑΦ σε ένα άτομο, στεγάζονται ζώα, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Ιστορική εκκλησία που κτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα και χριστιανικό κοιμητήριο στην κατεχόμενη Λάπηθο μετατράπηκαν σε στάβλο, σύμφωνα με δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Αφρίκα”.

Στην αυλή της εκκλησίας, που νοικιάστηκε από το ΕΒΚΑΦ σε ένα άτομο, στεγάζονται ζώα, σύμφωνα με το δημοσίευμα «ενώ συνεχίζουν να αποτελούν θέμα οι επιθέσεις που διενεργούνται κατά τζαμιών στο νότιο τμήμα της Κύπρου, δεν φαίνονται και πολύ διαφορετικές εικόνες στο βόρειο τμήμα της Κύπρου».

Η εκκλησία και το κοιμητήριο βρίσκονται έξω από το χωριό, αναφέρει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται πως τουρκικά ΜΜΕ παρουσίασαν φωτογραφία, όπου απεικονίζεται βυζαντινή σημαία, την οποία άγνωστος κρέμασε σε τζαμί στη Λάρνακα. Το συμβάν σημειώθηκε λίγες μέρες μετά το απαράδεκτο περιστατικό βανδαλισμού τζαμιού στη Λεμεσό.

Σημειώνεται ότι στα κατεχόμενα οι Τούρκοι έχουν καταστρέψει όλες τις εκκλησίες και όλα τα μοναστήρια. Πολλούς ναούς τους μετέτρεψαν σε τζαμιά ή σε στάβλους για τα πρόβατά τους.

HJ με πληροφορίες και από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Οι ισλαμιστές της Τουρκίας εκμεταλλεύονται το περιστατικό στη Λάρνακα: Τουρκική προβοκάτσια ή εθνικιστική βλακεία;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: