Οι ισλαμιστές της Τουρκίας εκμεταλλεύονται το περιστατικό στη Λάρνακα: Τουρκική προβοκάτσια ή εθνικιστική βλακεία;

File Photo: Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Η Τουρκία ξεκίνησε να εκμεταλλεύεται το απαράδεκτο περιστατικό στη Λάρνακα (εάν όντως έχει συμβεί), κατά το οποίο -όπως ισχυρίζονται τουρκικά μέσα ενημέρωσης- άγνωστος τοποθέτησε σημαία του Βυζαντίου σε τζαμί.

Ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, απαίτησε από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να βρει αμέσως τους δράστες.

Ο κ. Καλίν, που χαρακτηρίζεται και το «στόμα» του ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ομιλεί για «εχθρότητα εναντίον του Ισλάμ, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», όπως αναφέρει.

Στην ανάρτηση του, στο Twitter, σημειώνει:

«Καταδικάζουμε έντονα την τοποθέτηση της βυζαντινής σημαίας στον τοίχο του τζαμιού Tuzla στη Λάρνακα μετά το κοκτέιλ με μολότοφ που εκτοξεύθηκε στην αυλή του τζαμιού Köprülü στη Λεμεσό της Κύπρου.

Καλούμε την ελληνική διακυβέρνηση να βρει τους δράστες αμέσως. Η εχθρότητα εναντίον του Ισλάμ δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Βεβαίως ο κ. Καλίν ξεχνά ότι ο τουρκικός Αττίλας κατέστρεψε όλους τους ελληνοχριστιανικούς χώρους στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Εκκλησιές και μοναστήρια έχουν μετατραπεί ακόμα και σε στάνες για πρόβατα…

Σε μήνυμά του στο Twitter ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι αναφέρει:

“Πάλι πρόκληση και προβοκάτσια με τη βυζαντινή σημαία που κρέμασαν στο Τζαμί Τούζλα στη Λάρνακα…Η ‘Ε/κ’ διοίκηση πρέπει να σταματήσει να ενθαρρύνει την έχθρα κατά των Τούρκων και του Ισλαμισμού τον οποίο κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι προσπαθούν να αναστήσουν τον τελευταίο καιρό στο νότιο μέρος του νησιού αλλά και να εφαρμόσει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της νοσηρής νοοτροπίας”.

Η κυπριακή αστυνομία ερευνά το περίεργο περιστατικό, το οποίο έγινε πρώτα γνωστό στην Άγκυρα πριν το πληροφορηθεί η κυπριακή κυβέρνηση.

Όπως έγραψε η ιστοσελίδα μας:

Είτε είναι πράξη κάποιου επικίνδυνου εθνικιστή ή προβοκάτσια από την τουρκική πλευρά για να φέρει σε δυσάρεστη θέση την Κυπριακή Δημοκρατία.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σχεδίασαν προβοκάτσιες για να ενοχοποιήσουν τους Ελληνοκύπριους.

Σημειώσαμε επίσης ότι:

Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να ερευνήσει πάραυτα τα περιστατικό. Αν είναι Ελληνοκύπριος ο δράστης πρέπει να συλληφθεί. Αν πρόκειται για προβοκάτσια από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, να ανακοινωθεί και να καταδικαστεί.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ της Κύπρου:

Τις αντιδράσεις που προκάλεσε στα κατεχόμενα και την Άγκυρα το περιστατικό με τη σημαία του Βυζαντίου σε τζαμί στη Λάρνακα, σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha ανέφερε πως οι ενέργειες αυτές είναι καταδικαστέες και ότι η Αστυνομία διερευνά ήδη το περιστατικό.

“Οι ενέργειες αυτές δεν συμβάλλουν με κανένα τρόπο στην αποδοχή της διαφορετικότητας και θρησκείας. Καταδικάζουμε ενέργειες σαν αυτές. Η Αστυνομία ήδη διερευνά τις συνθήκες, μόλις υπάρξουν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της Άγκυρας για το περιστατικό ο κ. Κούσιος είπε:

“Νομίζω ότι δίνεται υπερβολική σημασία σε ένα γεγονός όπως αυτό. Ταυτόχρονα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Τουρκία και οι κατοχικές δυνάμεις δεν έδειξαν  την ίδια ευαισθησία όταν βεβηλώνονταν ιεροί χώροι του χριστιανισμού και γνωρίζω πολύ καλά τι έχει συμβεί σε πολλές εκκλησίες μας στα κατεχόμενα. Είναι προφανώς μέσα στα πλαίσια της αντίδρασης Τουρκίας και της μεγαλοποίησης μικρών γεγονότων. Την ίδια στιγμή που η Τουρκία ενεργεί ως ο πειρατής της Ανατολικής Μεσογείου και είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας της περιοχής”.

  • Πρόκειται για πολύ περίεργη υπόθεση, καθώς τη «βυζαντινή σημαία» φαίνεται ότι είδε μόνο υπάλληλος μίας ιστοσελίδας, που τράβηξε δύο φωτογραφίες. Η εν λόγω ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Ο συμπρόεδρος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομάς Τάκης Χατζηδημητρίου, γνωστός εθνικιστής μέχρι το 2004, σε ανάρτηση του στο Facebook, έγραψε τα εξής:

“ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥΖΛΑ ΝΕΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Το τζαμί Τούζλα, στη Λάρνακα, είναι μνημείο που συντηρεί η Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομάς μαζί με το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Η τοποθέτηση βυζαντινής σημαίας στο μνημείο συνιστά ακόμη μια πράξη φανατισμού και μισαλλοδοξίας , ντροπιαστική για την Κύπρο, καταστροφική για τον πολιτισμό.

Η Τεχνική Επιτροπή, μαζί με κάθε σώφρονα άνθρωπο θα αντισταθεί σε κάθε ενέργεια βανδαλισμού

Θα αντισταθεί στο νοσηρό εθνικισμό

Θα παλέψει για τη σωτηρία των μνημείων

Θα παλέψει για τη σωτηρία της Κύπρου, για την ειρήνη, τη συνεργασία και τη συμπόρευση μαζί με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας για τα τζαμιά και τις εκκλησίες . Για την κοινή πολιτιστική κληρονομιά”.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Τάκης Χατζηδημητρίου ήταν ένας εκ των μεγαλύτερων εθνικιστών της Κύπρου και δυστυχώς μόλυνε πολλές ψυχές νεαρών Ελληνοκυπρίων.

Από το 2004, και αφού ο τότε πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος του χάρισε σημαντική θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είδε το …«φως» και άλλαξε εντελώς τις θέσεις του αποχωρώντας και από την ΕΔΕΚ, στην οποία υπήρξε αντιπρόεδρος. Υποστήριξε μάλιστα το φιλοτουρκικό και ρατσιστικό σχέδιο Ανάν.

Ποιος τοποθέτησε τη βυζαντινή σημαία στο τζαμί της Λάρνακας; Πράξη επικίνδυνου εθνικιστή ή τουρκική προβοκάτσια;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: