Για προβοκάτσια χωρίς ντροπή ομιλεί ο τουρκικός Τύπος σχετικά με τη βυζαντινή σημαία στο τζαμί

ΣΚΙΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Στο θέμα της σημαίας του Βυζαντίου στο τζαμί Τούζλα στη Λάρνακα κάνουν λόγο σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες Χαλκίν Σεσί και Αφρίκα, ενώ συνεχίζονται οι δηλώσεις καταδίκης του συμβάντος από Τουρκοκύπριους πολιτικούς.

  • Η Χαλκίν Σεσί με τίτλο «Δρουν και πάλι οι προβοκάτορες» γράφει ότι πρόκειται για την δεύτερη προβοκατόρικη ενέργεια σε μία εβδομάδα σε τζαμιά που βρίσκονται στο «νότο» σημειώνοντας ότι αντιδράσεις προκλήθηκαν τόσο από την τ/κ πλευρά όσο και από την Τουρκία ενώ και ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Αιντζί ανέφερε ότι το γεγονός αυτό δεν πρέπει να υποτιμηθεί.
  • Η Αφρίκα με τίτλο «Πάρε να έχεις προβοκάτσια» το έχει επίσης κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδο, γράφει ότι μετά την επίθεση στο τζαμί στην Λεμεσό, τώρα κάποιοι κρέμασαν την σημαία του Βυζαντίου στο τζαμί της Τούζλα και αναφέρεται επίσης στις αντιδράσεις από Τουρκία αλλά και στις καταδικαστικές δηλώσεις των Μουσταφά Ακιντζί και Ερσίν Τατάρ.

Η Σταρ αναφέρεται επίσης στο θέμα γράφοντας για δεύτερη επίθεση σε τζαμί στο «νότο». Για δεύτερη προβοκατόρικη ενέργεια στην ε/κ πλευρά γράφει και η Βατάν.

Ο παράνομος ψευτο-«υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι χαρακτήρισε «εκτός εποχής» την ενέργεια κάποιων να κρεμάσουν την σημαία του Βυζαντίου στο τζαμί, λέγοντας πως αυτό που συνέβη είναι ένα ακόμη παράδειγμα αντι-ισλαμικών και ξενοφοβικών ενεργειών που επαναλαμβάνονται συχνά το τελευταίο διάστημα στην ε/κ πλευρά, όπως είπε.

Η ε/κ ηγεσία πρέπει να βρει τους υπαίτιους και να τους τιμωρήσει, πρόσθεσε ο κ. Οζερσάι σε δηλώσεις του στον «Μπαϊράκ».

Η ε/κ ηγεσία πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να τεθεί ένα τέλος σε αυτού του είδους τις επιθέσεις και να επιβληθούν οι ποινές που αρμόζουν, ανέφερε από την πλευρά του και ο πρόεδρος του τ/κ ΔΚ, Φικτί Ατάογλου λέγοντας ότι «οι ενέργειες ενάντια στη θρησκεία είναι μια μη υγιής σκέψη και συμπεριφορά”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Ο Μουφτής των κατεχομένων ενημέρωσε τους Σουηδούς ότι δεν υπάρχει σημαία στο Τέμενος της Λάρνακας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: