“Δένουν” τα στοιχεία κατά του Γερμανού παιδόφιλου από παλιές μαρτυρίες για την εξαφάνιση της Μαντλίν

File photo: Φωτογραφία της μικρής Μαντλίν που έδωσε στην δημοσιότητα η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου. EPA/METROPOLITAN POLICE HANDOUT




Ένας μάρτυρας έχει υποστηρίξει ότι είδε τη μικρή Μαντλίν ΜακΚάν να μπαίνει σε ένα γερμανικό βVolksWagen βαν με έναν άνδρα λίγες  εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της, όπως αποκαλύπτει σε άρθρο της η  Daily Mail.

Από τα αρχεία της αστυνομίας ανασύρθηκε ένας φάκελλος που περιγράφει αναλυτικά και με λεπτομέρειες πώς ο μάρτυρας είδε τη μικρή Μαντλίν να βγαίνει από ένα εστιατόριο στην ισπανική παραθαλάσσια πόλη Αλκοσέμπρε και στη συνέχεια ν’ ανεβαίνει στο βαν με έναν άγνωστο άνδρα.

Η κατάθεση αυτή για εντοπλισμό της μικρής Μαντλίν, μαζί με πολλές άλλες παρόμοιες που έχουν συγκεντρωθεί την εποχή της εξαφάνισής της, έρχεται μετά από 13 ολόκληρα χρόνια,  αποκτά άλλη διάσταση και ισχύ καθώς έρχεται  να ενισχύσει τις υποψίες για τον Γερμανό παιδεραστή Κριστιαν Μπρούκνερ που αναγνωρίστηκε την περασμένη εβδομάδα ως βασικός ύποπτος στην υπόθεση.

Οι ερευνητές της βρετανικής αστυνομίας πιστεύουν πως ο  43χρονος ζούσε σε ένα σαραβαλιασμένο τροχόσπιτο VW T3 Westerfalia στο πορτογαλικό θέρετρο Πράια ντε Λουζ κατά τη στιγμή της εξαφάνισης της ΜακΚάν.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα στον οποίο αναφέρεται η αποκάλυψη της Daily Mail, η Μαντλίν εμφανίστηκε στις 28 Μαΐου του 2007 στις 11 π.μ. , τρεις εβδομάδες αφότου εξαφανίστηκε, να βγαίνει από το δημοφιλές τοπικό εστιατόριο Tunnels στο Alcossebre, περίπου 600 μίλια από την Πράια ντε Λουζ.

Εκείνη την εποχή, ο αστυνομικός του Λάιστερσιρ, Τζον Χαγκς, είχε εκδώσει διεθνές σήμα της Ιντερπόλ με προειδοποίηση «κινδύνου για απώλεια ζωής» ζητώντας από την ισπανική και τη γερμανική αστυνομία να προχωρήσει σε έρευνες.

Πίεσε την ισπανική αστυνομία να ελέγξει την τοποθεσία για CCTV κάμερες και μάρτυρες και ζήτησε τα στοιχεία του Γερμανού που φύλαγε το πάρκινγκ. Δεν έχει γίνει σαφές όμως ποιοι έλεγχοι έγιναν.

Η έκθεση της αστυνομίας, αναφέρει: «Ένας μάρτυρας τηλεφώνησε και ανέφερε πιθανή θέαση της Μαντλίν ΜακΚάν, στις 11 π.μ., 28 Μαΐου 2007.

«Η τοποθεσία που δόθηκε ήταν το εστιατόριο που ονομάζεται Tunnels, σε ένα παλιό κάστρο σε μια περιοχή που ονομάζεται Cap Y Corp, στο Alcossebre της Ισπανίας. Εθεάθη να φεύγει με έναν άνδρα με ένα φορτηγό Volkswagen. Ζητούμε από την ισπανική αστυνομία να ελέγξει την τοποθεσία για τυχόν CCTV ή αυτόπτες μάρτυρες. Ζητάμε τα στοιχεία του οχήματος. Σε περίπτωση που το όχημα κυκλοφορήσει να σταματήσει και να ελεγχθεί από όποιον το εντοπίσει.»

  • Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο Μπρούκνερ  ζούσε μόλις δύο μίλια από το διαμέρισμα που έκανε διακοπές η οικογένεια ΜακΚάν, όπου η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007.

Πρώην γείτονες του υπόπτου δήλωσαν ότι κοιμόταν συχνά στο βαν του, το οποίο είχε ένα χαρακτηριστικό χρώμα, λευκό πάνω μέρος και κίτρινο κάτω.

Η γερμανική αστυνομία είπε ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει είτε το φορτηγό είτε ένα μοντέλο Jaguar XJR 6 με  γερμανικές πινακίδες  για να διαπράξει το έγκλημα και ζήτησε βοήθεια για εντοπισμό των οχημάτων.

Οι ντετέκτιβ λένε ότι μια μέρα μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν, ο Μπρούκνερ  μεταβίβασε το όχημα  Jaguar στο όνομα του Αλεξάντερ Μπίσοφ, ο οποίος ζει στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας, παρόλο που το όχημα δεν έφυγε ποτέ από την Πορτογαλία.

Επίσης, προέκυψε ότι ο Μπρούκνερ πούλησε το φορτηγό VW για £ 5.000 το 2015 σε έναν  συμπατριώτη του. Οι Πορτογάλοι αστυνομικοί βρήκαν το όχημα το 2019.

Η Scotland Yard είπε ότι το Volkswagen βαν του Μπρούκνερ έφερε πορτογαλικές πινακίδες.

Η Μητροπολική Αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε ότι ο ύποπτος είχε «πρόσβαση σε αυτό το βαν  από τον Απρίλιο του 2007 έως και λίγο μετά τον Μάιο του 2007».

Πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι ζούσε σε αυτό το φορτηγό για μέρες, πιθανώς εβδομάδες, και ίσως το χρησιμοποίησε στις 3 Μαΐου 2007. Ζητήσαμε πληροφορίες από όποιον μπορεί να το έχει δει μέσα ή γύρω από την Πράια ντε Λουζ στις 3 Μαΐου, τη νύχτα που εξαφανίστηκε η Μαντλίν, τις προηγούμενες ημέρες ή εβδομάδες μετά την εξαφάνιση».

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, η Daily Mail ρώτησε τη Scotland Yard αν η εγγραφή του φορτηγού ήταν ίδια με αυτήν που αναγνωρίστηκε στο 2007, αλλά η αστυνομία είπε ότι δεν αποκαλύπτει αυτές τις λεπτομέρειες.
Πηγή: Daily Mail

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: