Η τουρκική προπαγάνδα δίνει “τροφή” στα ξένα ΜΜΕ εναντίον της Ελλάδας: Ποιοι σκότωσαν τον μετανάστη στον Έβρο;

FILE PHOTO: Δακρυγόνα και χημικά πέφτουν από την τουρκική πλευρά προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, στο φυλάκιο της περιοχής στις Καστανιές Έβρου, Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Τα πράγματα είναι πολύ απλά για να τα καταλάβει και ο πιο μεγάλος βλάκας… Η ισλαμική Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης, τον περασμένο Φεβρουάριο, χρησιμοποιώντας βασικά μετανάστες, οι οποίοι από τον τρόπο που έδρασαν έδειξαν ότι ήταν εκπαιδευμένοι.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας άλλα ανέμενε να συμβούν και άλλα του συνέβησαν. Βασικά υπέστη καταλυτική ήττα στον Έβρο, και το σχέδιο του απέτυχε πλήρως. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία έδρασαν σωστά και προσεκτικά και προφύλαξαν τη χώρα από την τουρκική εισβολή. Την απέκρουσαν στο απόλυτο 100%.

Στην Ελλάδα «αιφνιδιαστήκαμε» ευχάριστα και στην Τουρκία προσγειώθηκαν ανώμαλα. Αναγκάστηκαν να αποσύρουν τους εκπαιδευμένους μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά η ήττα τους είναι αχώνευτη. Μόλις περάσει η λαίλαπα του κορωναϊού, που έστειλε σε όλο τον πλανήτη, (ήθελημένα ή όχι), η Κίνα, η κατοχική δύναμη θα επιστρέψει δριμύτερη. Και στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου.

  • Άλλωστε, το έγραψε στην έκθεση της και η Frontex, οι δυνάμεις της οποίας επίσης μας αιφνιδίασαν ευχάριστα. Έπαιξαν καλά το παιγνίδι της Ευρώπης, και δεν εξυπηρέτησαν την Τουρκία, όπως άλλες φορές, που έκαναν τα στραβά μάτια όταν παρανομούσαν οι Τούρκοι, στέλνοντας άμοιρους πρόσφυγες και μετανάστες με σαπιοκάραβα στα νησιά του Αιγαίου.

Φαίνεται ότι η Ευρώπη άρχισε να συνέρχεται, άρχισε να βάζει μυαλό, αν και όσοι ασχολούνται με το μεταναστευτικό είναι ιδιαίτερα προκλητικοί και προβληματικοί γραφειοκράτες, με πρώτη την αρμόδια Επίτροπο. Η στάση της απέναντι στην Ελλάδα είναι απαράδεκτη.

Μετά την ήττα της η Τουρκία αποφάσισε να μεταφέρει τον πόλεμο σε άλλο επίπεδο. Αυτό των μέσων μαζικής ενημέρωσης, της μαύρης προπαγάνδας και των βρώμικων μυστικών υπηρεσιών.

Με αφορμή τον απαράδεκτο θάνατο ενός μετανάστη, που είχε πάει στον Έβρο μέσα στον άγριο χειμώνα επειδή πίστεψε τον Ερντογάν ότι άνοιξαν δήθεν, τα σύνορα της Ευρώπης, γράψαμε τα εξής στις 13 Μαρτίου 2020:

Σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, Hellas Journal, από νωρίς το πρωί το Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει σε στοχευμένη διαρροή χαλκευμένων πληροφοριών, βίντεο και συντεταγμένων σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας με σκοπό να πλήξουν την Ελλάδα. Την επιχείρηση εναντίον της Ελλάδας συντονίζουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ).

Το σχέδιο, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, αφορά την παρουσίαση μιας ακόμη (υποτιθέμενης) ανάλυσης η οποία θα στηρίζει τους γνωστούς ισχυρισμούς που διοχέτευσε η Τουρκία σε ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τους οποίους οι ελληνικές αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν στις 4 Μαρτίου έναν πρόσφυγα-μετανάστη στον Έβρο -μια από τις 2, 3 ή ακόμη και 5 (υποτιθέμενες) περιπτώσεις που αναφέρουν ανάλογα με την ημέρα (ή και την… ώρα) η Τουρκία και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Θυμίζουμε ότι οι πληροφορίες και τα υποτιθέμενα στοιχεία που διοχέτευσε η Τουρκία στις 4 Μαρτίου, διαψεύστηκαν αμέσως και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Σημειώναμε επίσης και τα εξής:

Μετά την επιβεβαίωση -τις τελευταίες ώρες- από τις ελληνικές αρχές ότι η Τουρκία επιδιώκει εκ νέου τα επόμενα 24ωρα τη σχεδόν ταυτόχρονη εμφάνιση δημοσιευμάτων σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας -στην πραγματικότητα «ρεπορτάζ» με βάση χαλκευμένα στοιχεία από κορυφαία μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού- το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Πιστεύουμε ότι λόγω εκείνου του δημοσιεύματος, τα μέσα ενημέρωσης που δέχθηκαν τις πληροφορίες από την τουρκική ΜΙΤ, έκαναν ένα βήμα πίσω. Αυτές τις πληροφορίες τις συλλέξαμε τότε από διάφορες πηγές. Ενώ είχαν ενημερώσει ότι ερευνούσαν την υπόθεση, ξαφνικά σταμάτησαν.

Χθες, εμφανίστηκε το σχετικό δημοσίευμα, για το οποίο αναφερόμασταν τότε, στο γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ και στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Sky. Δημοσιεύθηκε και στην βρετανική Telegraph. Συνεργάστηκαν με τις οργανώσεις Lighthouse Reports, Forensic Architecture και bellingcat.

  • Δεν κρίνω τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, διότι το υλικό είναι τεράστιο και χρειάζεται χρόνος για να μελετηθεί.
  • Αλλά μου κάνει εντύπωση ότι το γερμανικό περιοδικό, μετά από δύο μήνες ερευνών, δεν είναι βέβαιο ακόμα αν οι πληροφορίες που έλαβε από τους Τούρκους είναι αληθινές, αλλά παρ’ όλα αυτά τις δημοσιεύει: Σύμφωνα με το δημοσίευμα ένας μετανάστης σκοτώθηκε πιθανότατα από πυρά Ελλήνων στρατιωτών στην προσπάθειά του να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Τις πληροφορίες αυτές των Τούρκων διέψευσε και τότε, αλλά και χθες η ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Πέτσας δήλωσε σχετικά:

“Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κατά την πρόσφατη κρίση στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στις αρχές Μαρτίου 2020, η τουρκική κυβέρνηση και οι  τουρκικές αρχές χρησιμοποίησαν μετανάστες και πρόσφυγες, ως πιόνια σε μια προπαγάνδα «κατασκευασμένη για την τηλεόραση» εναντίον της Ελλάδας.

Στην πραγματικότητα, επιδεικνύοντας απόλυτη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, την υγεία και αξιοπρέπεια αυτών των μεταναστών και προσφύγων, οι τουρκικές αρχές τούς χρησιμοποίησαν δυστυχώς «ως ανθρώπινα όπλα» για να υπονομεύσουν τα Ελληνικά σύνορα.

Υπάρχουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι οι τουρκικές αρχές ενήργησαν κατ’ αυτό τον τρόπο, με όλα τα μέσα, από τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα, μέχρι την χρήση εκτοξευτήρων για ρίψη δακρυγόνων από τις τουρκικές δυνάμεις καταστολής εναντίον της ελληνικής πλευράς των συνόρων.

Κανένα στοιχείο δεν προέκυψε στις αρχές Μαρτίου που να αποδεικνύει ότι οι ενέργειες των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας είχαν ως αποτέλεσμα απώλεια ζωής. Στην πραγματικότητα, οι ισχυρισμοί αυτοί διαψεύσθηκαν άμεσα από τις ελληνικές αρχές.

Και ερωτά:

“Κανένα νέο στοιχείο δεν παρουσιάζεται σήμερα. Γιατί λοιπόν όλα αυτά αναπαράγονται, δύο μήνες αργότερα;

  • Λυπάμαι που το λέω. Αλλά αυτή είναι από τις περιπτώσεις που οι δημοσιογράφοι έχουν να δώσουν περισσότερες εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση. Και είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν οι δημοσιογράφοι, επειδή αυτό το «πιθανότατα» που χρησιμοποίησαν, απαξιώνει εντελώς τις πληροφορίες που τους έδωσε η τουρκική ΜΙΤ.

Εμείς είμαστε εδώ για να δημοσιεύσουμε την απάντησή τους. Ως γνωστό κανένας δημοσιογράφος δεν έχει το αλάθητο. Ούτε καν ο …Πάπας της Ρώμης. Γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ότι το “I have a good story for you” που λένε οι προπαγανδιστές των διαφόρων κυβερνήσεων στους δημοσιογράφους, είναι προϊόν της προπαγάνδας τους. Χωρίς καμία αμφιβολία…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο Φλιν πρακτόρευε τα συμφέροντα της Τουρκίας: Ο Τραμπ έσωσε τον άνθρωπό του, εξυπηρέτησε και τον Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: