ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Τουρκία μεθοδεύει με χαλκευμένες πληροφορίες νέο «χτύπημα» κατά της Ελλάδας από ξένα ΜΜΕ

File Photo: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσολγου. EPA, CHRISTIAN BRUNA
ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, Hellas Journal, από νωρίς το πρωί το Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει σε στοχευμένη διαρροή χαλκευμένων πληροφοριών, βίντεο και συντεταγμένων σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας με σκοπό να πλήξουν την Ελλάδα. Την επιχείρηση εναντίον της Ελλάδας συντονίζουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ).

Το σχέδιο, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, αφορά την παρουσίαση μιας ακόμη (υποτιθέμενης) ανάλυσης η οποία θα στηρίζει τους γνωστούς ισχυρισμούς που διοχέτευσε η Τουρκία σε ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τους οποίους οι ελληνικές αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν στις 4 Μαρτίου έναν πρόσφυγα-μετανάστη στον Έβρο -μια από τις 2, 3 ή ακόμη και 5 (υποτιθέμενες) περιπτώσεις που αναφέρουν ανάλογα με την ημέρα (ή και την… ώρα) η Τουρκία και ο Ταγίπ Ερντογάν.

  • Θυμίζουμε ότι οι πληροφορίες και τα υποτιθέμενα στοιχεία που διοχέτευσε η Τουρκία στις 4 Μαρτίου, διαψεύστηκαν αμέσως και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Μετά την επιβεβαίωση -τις τελευταίες ώρες- από τις ελληνικές αρχές ότι η Τουρκία επιδιώκει εκ νέου τα επόμενα 24ωρα τη σχεδόν ταυτόχρονη εμφάνιση δημοσιευμάτων σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας -στην πραγματικότητα «ρεπορτάζ» με βάση χαλκευμένα στοιχεία από κορυφαία μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού- το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ειδοποιήθηκαν με επείγον σήμα οι πρεσβείες της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου, του Βερολίνου και των Παρισίων και δόθηκε εντολή στους πρέσβεις να ενημερώσουν επειγόντως κατά την κρίση τους τους κατάλληλους συνομιλητές για τις ενέργειες που μεθοδεύει η Τουρκία.

Η όλη υπόθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι γνωστό ότι η Τουρκία επιχειρεί να επηρεάσει με κάθε μέσο τις τελευταίες 10 ημέρες τα μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, με στόχο να παρουσιάσει την Ελλάδα ως μία χώρα που δήθεν δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ είναι γνωστό παγκοσμίως ότι ίδια καταδικάζεται από κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό για το θέμα αυτό.

Για τα μάτια του κόσμου η Τουρκία θυμήθηκε να καταδικάσει 3 διακινητές για τον πνιγμό τρίχρονου προσφυγόπουλου


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: