Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού στην Κύπρο και η επικείμενη επιστροφή όλων των μαθητών στα σχολεία, το τι μέλλει γενέσθαι με τα αεροδρόμια και την τουριστική βιομηχανία, τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία για αποφυγή συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού πολιτών, ιδιαίτερα στις παράλιες πόλεις, το κλείσιμο των οδοφραγμάτων και η κατάσταση στα κατεχόμενα είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Σιγοβράζουν τα κατεχόμενα» και γράφει η τ/κ κοινότητα «πνίγεται» από το παρατεταμένο κλείσιμο των οδοφραγμάτων και αρχίζει να εξεγείρεται. Αλλού γράφει ότι νέες δράσεις προωθούνται στο θέμα του τουρισμού, ώστε να σώσουμε ό,τι μπορούμε αυτή τη χρονιά. Γράφει , επίσης, ότι στη δική του αρμοδιότητα θεωρεί ο Γενικός Ελεγκτής ότι εμπίπτει ο έλεγχος των κρατικών εγγυήσεων ύψους €1,5 δις, που θα παραχωρηθούν για δάνεια από Τράπεζες σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους.

«Tα λίγα κρούσματα η καλύτερη διαφήμιση» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει ότι ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ξετυλίγει στον «Π» τον οδικό χάρτη για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας τον Iούλιο. Σε άλλο θέμα της, στην πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι η Αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό ενόψει καύσωνα και Σαββατοκύριακου για αποφυγή συνωστισμού στις παραλίες. Αλλού γράφει ότι ούτε η χθεσινή συνεδρία της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για θέματα Yγείας πρόσθεσε κάτι καινούριο στα όσα ήδη γνωρίζαμε σε σχέση με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, καθώς όπως αναμενόταν το ζήτημα τέθηκε επιδερμικά προς συζήτηση, χωρίς αποτέλεσμα.

Κάτω από τον τίτλο «Το σκέφτονται για σχολεία», «Ο Φιλελεύθερος» γράφει, στο κύριό του θέμα, πως έντονα προβληματίζεται η Κυβέρνηση για την ταυτόχρονη επιστροφή δεκάδων χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία φαίνεται να υπάρχει για τις μικρότερες ηλικίες. Αλλού γράφει ότι ένοχο σε όλες τις κατηγορίες που τον βάραιναν, έκρινε χθες το Δικαστήριο τον πρώην διευθυντή Πολιτικής Αεροπορίας Λεωνίδα Λεωνίδου, ο οποίος κατηγορείτο για υπόθεση πλαστογραφίας εγγράφων ενόσω ήταν διευθυντής του Τμήματος. Γράφει, επίσης, ότι σε αναμονή για να πληρωθούν από το κράτος βρίσκονται πέραν των 250 χιλιάδων εργαζόμενοι.

«Πρωτόγνωρο θα είναι το φετινό καλοκαίρι» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει πως οι αποφάσεις της Κομισιόν για τον τουρισμό ανατρέπουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παραχώρηση κουπονιών αντί επιστροφής χρημάτων. Σε άλλο θέμα της, στην πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι δόθηκαν «χρυσά διαβατήρια» και σε μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως η Κυβέρνηση κάνει δεύτερες σκέψεις για να μην ανοίξουν κοινοτικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο “Κανένα σημάδι ενότητας στο σχέδιο για τον τουρισμό” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι καθώς η ΕΕ άφησε την Τετάρτη τα κράτη μέλη να κάνουν ό,τι θέλουν στο θέμα της επανέναρξης του τουρισμού, ο Υπουργός Μεταφορών της Κύπρου προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει βιασύνη στην αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, λέγοντας ότι ένα σχέδιο δράσης για το άνοιγμα των αεροδρομίων του νησιού θα υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία για αποφυγή συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού πολιτών, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές. Αναφέρεται, επίσης, στους νέους κανονισμούς για τον τερματισμό των εισαγωγών εξωτικών ζώων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Γιώργος Μιχαήλ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Πρώτη την Τρίτη η πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα»: Στη δεύτερη θέση ήταν ο Ant1

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: