Η ανεργία στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κι άλλο, λέει ο Μνούτσιν: Πρωτοφανή μεταπολεμικά ποσοστά

File photo: Φορώντας μάσκες προστασίας στην ουρά για την συμπλήρωση αίτησης για επίδομα ανεργίας στο πάρκινγκ της Βιβλιοθήκης Κένεντι, στο Hialeah της Φλόριντα, ΗΠΑ. 07 Απριλίου 2020. EPA/CRISTOBAL HERRERA




Το μεγάλο ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ το οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή εν μέσω lockdowns λόγω κορωναϊού μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, δήλωσε σήμερα Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

«Οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν πιθανόν θα επιδεινωθούν προτού βελτιωθούν», δήλωσε ο Μνούτσιν στην εκπομπή Fox News Sunday του τηλεοπτικού δικτύου.

  • Το ποσοστό της ανεργίας εκτοξεύθηκε στο 14,7% τον Απρίλιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Υπερβαίνει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο του 1982 (10,8%).

Ο Μνούτσιν είπε πως ο Λευκός Οίκος συζητά περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Όμως, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θέλει να διασώσει πολιτείες που επέδειξαν «κακή» διαχείριση.

Σημειώνουμε ότι:

Ο Άντονι Φάουτσι, από τους κορυφαίους επιδημιολόγος που συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο, ξεκινά μια «τροποποιημένη καραντίνα» σύμφωνα με το CNN. Ο Φάουτσι, 79 ετών, είναι διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID).

Ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), «θα τηλεργαστεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες» μετά από μια «έκθεση χαμηλού κινδύνου» την Τετάρτη σε ένα άτομο στο Λευκό Οίκο που είχε την ασθένεια, ανέφερε χθες η Washington Post, επικαλούμενη έναν εκπρόσωπο. Ο Ρέντφιλντ είναι 68 ετών.

Ο Επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ο 60χρονος Στίβεν Χαν, βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό για μερικές εβδομάδες καθώς ήρθε σε επαφή με άτομο που ήταν θετικός στην Covid-19, δήλωσε στο Reuters αργά την Παρασκευή ένας εκπρόσωπος της FDA.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

78.794 οι νεκροί, 1,309,541 τα κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες: 1.568 θάνατοι σε ένα εικοσιτετράωρο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: