Ανατροπή στην υπόθεση του ατζέντη της Τουρκίας, Μάικλ Φλιν: Δικαστής φαίνεται να μην δέχεται την “αθώωση”

FILE PHOTO:.Ο ατζέντης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, στρατηγός Μάικλ Φλιν έξω από το δικαστήριο, στην αμερικανική πρωτεύουσα. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ένας ομοσπονδιακός δικαστής που επιβλέπει την ποινική υπόθεση του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Φλιν, άνοιξε την πόρτα αργά το βράδυ της Τρίτης για νομικούς εμπειρογνώμονες να αντιταχθούν στην πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να θέσει στο αρχείο την υπόθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, o δικαστής υποδήλωσε ότι έχει τουλάχιστον κάποιο σκεπτικισμό σχετικά με το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι ο κ. Φλιν δεν έπρεπε ποτέ να κατηγορηθεί.

Σε σύντομο διάταγμα, ο δικαστής Emmet G. Sullivan του Επαρχιακού Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών για την Περιφέρεια της Κολούμπια δήλωσε ότι θα καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για τα ενδιαφερόμενα μέρη να παρουσιάσουν επιχειρήματα σχετικά με το αίτημα της κυβέρνησης να αποσύει τις κατηγορίες εναντίον του Φλιν, γνωστού και ως ατζέντη της Τουρκίας.

Δεν αναφέρθηκε άμεσα για την πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης για απόσυρση των κατηγοριών, αλλά νομικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι ήταν ανοιχτός στο να εξετάσει όχι μόνο τα επιχειρήματα του υπουργείου, αλλά και εκείνους που αμφισβήτησαν την κίνησή του ότι έχει πολιτικά κίνητρα.

Η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να θέσει στο αρχείο την υπόθεση και στην ουσία να αποσύρει το κατηγορητήριο, προκάλεσε αντιδράσεις στην Αμερική, ακόμα και από τον πρώην πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Πιστεύεται ότι η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης έγινε ύστερα από πιέσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προτίθεται να τον επαναφέρει στην κυβέρνηση.

Η υπόθεση του Φλιν δείχνει πως η Τουρκία εξαγοράζει αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον, στις Βρυξέλλες και άλλα κέντρα αποφάσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: