Απαράδεκτη απόφαση: Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αθωώνει τον ατζέντη της Τουρκίας, στρατηγό Φλιν

File Photo: Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μαικ Φλιν με τον Τζάρεντ Κούσνερ γαμπρό του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και την Kellyanne Conway, προεδρική σύμβουλο, στον Λευκό Οίκο. EPA, JIM LO SCALZO




Το υπουργείο Δικαιοσύνης απέσυρε την κατηγορία εναντίον του πρώην Σύμβουλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Φλίν, έγινε γνωστό σήμερα.

Ο στρατηγός Φλίν είναι γνωστός και ως ατζέντης της Τουρκίας καθώς πληρωνόταν για να υποστηρίζει τα τουρκικά συμφέροντα σην Αμερική. Σύμφωνα με μαρτυρίες συζητούσε να απαγάγει τον Ιμάμη Γκιουλέν και να τον μεταφέρει στην Τουρκία έναντι πληρωμής ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κ. Φλιν είναι προσωπικός φίλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα τον υποστηρίζει ξανά δημόσια. Μάλιστα δεν απέκλεισε να τον προσλάβει ξανά στο Λευκό Οίκο.

Πρόκειται για μία εξέλιξη-έκπληξη, που προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση εσωτερικών υπομνημάτων. Τα υπομνήματα, σύμφωνα με το κανάλι FOX, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη φύση της έρευνας που οδήγησε στην αποδοχή της ενοχής του κατά την ανάκρισή του από το FBI στα τέλη του 2017.

Η ανακοίνωση ακολούθησε μια κατάθεση στο δικαστήριο, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναφέρει ότι παραιτείται της υπόθεσης “μετά από εξέταση όλων των γεγονότων και περιστάσεων αυτής της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που ανακαλύφθηκαν και αποκαλύφθηκαν πρόσφατα”.

Τα έγγραφα αποκτήθηκαν για πρώτη φορά από το Associated Press. Οι πηγές του υπουργείου επιβεβαίωσαν την απόφαση στο Fox News.

Ο συνταξιούχος στρατηγός εδώ και μήνες προσπαθούσε να αποσύρει την αποδοχή της ενοχής του, με τη βοήθεια ενός νέου δικηγόρου ο οποίος αμφισβήτησε επιθετικά την υπόθεση και τη συμπεριφορά της εισαγγελίας.

Ο κ. Φλιν μολόγησε για πρώτη φορά ενοχή στα τέλη του 2017 επειδή είπε ψέματα στους ανακριτές και συνεργάστηκε εκτενώς προτού αλλάξει απόφαση και ανακοινώσει ότι θα αποσύρει την ενοχή του.

Είχε επίσης υποβάλει δήλωση ενοχλής για δεύτερη φορά το 2018.

Ο Τραμπ στην υπηρεσία του Ερντογάν: Σκέφτεται να απονείμει χάρη στον ατζέντη της Τουρκίας, Μάικλ Φλιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: