Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Η χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, οι αποφάσεις που λήφθηκαν και οι ανακοινώσεις που έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Υπουργούς χθες βράδυ είναι το κύριο θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι ο προγραμματισμός για τον επαναπατρισμό Κυπρίων, η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όσον αφορά την προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων και οι μαρτυρίες ατόμων που νόσησαν με κορωνοϊό.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επαναπατρισμός με έλεγχο» πως λήφθηκε η απόφαση για να επιστρέψουν σταδιακά οι Κύπριοι που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό. Αλλού αναφέρει πως χωρίς κόσμο θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα λόγω των περιοριστικών μέτρων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δεύτερο γύρο σήμερα στο Eurogroup για το πακέτο μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Μικρή αχτίδα φωτός αν δεν χαλαρώσουμε» γράφει πως το Υπουργικό αποφάσισε την παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού μέχρι και τις 30 Απριλίου. Αλλού αναφέρεται στο μορατόριουμ απολύσεων επτά μηνών. Επίσης αναφέρει πως επαγγελματίες υγείας επιχειρούν να προστατευτούν με αυτοσχέδιες στολές που δημιουργού από σακούλες σκουπιδιών.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Φοβούνται ‘κρυφούς’ φορείς» πως σε αγώνα δρόμου για να εντοπίσει όσο το δυνατόν περισσότερους αδιάγνωστους ασθενείς με κορωνοϊό μπαίνει η Κυβέρνηση, με τη διενέργεια χιλιάδων δειγματοληπτικών ελέγχων. Αλλού αναφέρει πως φαγητό, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης αδυνατούν να εξασφαλίσουν πολλοί ηλικιωμένοι και άλλα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται εξαιτίας της πανδημίας. Επίσης αναφέρεται σε επαναπατρισμό Κυπρίων με ιδιωτικά τζετ.

«Η Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο τη θέμα «Μαζικά τεστ ασπίδα απέναντι στον κορωνοϊό» γράφει πως ο Πρόεδρος εξήγγειλε ψες παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τέλος Απριλίου και μαζικοποίηση των τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Αλλού αναφέρει πως στην πρώτη γραμμή βρίσκονται τα πληρώματα των ασθενοφόρων. Επίσης αναφέρεται σε προτάσεις του ΑΚΕΛ για μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κινήσεις για επιστροφή των φοιτητών» πως το Υπουργικό αποφάσισε επέκταση της χρονικής διάρκειας των περιοριστικών μέτρων μέχρι τέλος Απριλίου και επίσπευση των ενεργειών για επαναπατρισμό Κυπρίων. Επίσης αναφέρεται σε πολύ μεγάλη αύξηση στα τεστ για κορωνοϊό με μεγάλη ανησυχία να προκαλούν οι περιπτώσεις των ατόμων που δεν έχουν συμπτώματα. Αλλού σημειώνει πως άτομα που νόσησαν με κορωνοϊό λένε πως τους κάνουν να αισθάνονται ως να είναι εγκληματίες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Ελληνοαμερικανός, πρώην επικεφαλής κυβερνοασφάλειας του Facebook, αναλαμβάνει την ασφάλεια του Zoom

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: