Μπλόκο στους αυτοκινητόδρομους και μελέτη άλλων μέτρων ενόψει Πάσχα από την κυβέρνηση

File Photo: Εικόνες σαν αυτή δεν θα υπάρξουν φέτος το Πάσχα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ




Η κυβέρνηση εξετάζει αυστηρότερους ελέγχους για τις μετακινήσεις και στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους ενόψει του Πάσχα, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων απέναντι στον κορωναϊό, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM» και αναφερόμενος στα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν ενόψει της εορτής του Πάσχα, ο κ. Καραμανλής, σημείωσε «η όποια απόφαση δεν θίγει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν κάνουν καταχρήσεις στις μετακινήσεις τους” και πρόσθεσε “για τις ημέρες του Πάσχα εξετάζονται κάποια σενάρια για τον περιορισμό τους, διότι, βάζουν σε πολύ μεγάλο κίνδυνο και τους ανθρώπους και τις περιοχές στις οποίες μεταβαίνουν.

Εξετάζεται σοβαρά να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο και για τις μετακινήσεις εντός Αθηνών, αλλά και για τις μετακινήσεις στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Η κυβέρνηση θα εξετάσει σοβαρά όλα τα δεδομένα και προσπαθούμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι, ορισμένες μετακινήσεις πρέπει να γίνονται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει π.χ. να δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις που έχουν να κάνουν με την εφοδιαστική αλυσίδα. Επομένως, θα υπάρχουν εξαιρέσεις για τους αυτοκινητόδρομους, αλλά θα πρέπει να μετακινηθούν αυτοί που έχουν λόγο. Δεν μιλάμε για ολικό κλείσιμο των αυτοκινητόδρομων, διότι αυτό θα ήταν ένα μέτρο που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα. Μιλάμε για αυστηρό έλεγχο».

Μιλώντας για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως – σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ημερών – υπάρχει πολύ μεγάλη πτώση στην επιβατική κίνηση, καθώς, μόνο 10-15% του πληθυσμού χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ. “Δεν υπάρχει όμως διακοπή συγκοινωνίας, ούτε θα υπάρξει διακοπή συγκοινωνίας. Ειδικά, στις ώρες αιχμής, η συγκοινωνία πραγματοποιείται κανονικά” είπε, ενώ επανέλαβε πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και πραγματοποιείται απολύμανση σε λεωφορεία, τρόλεϊ και συρμούς στο τέλος της βάρδιας ενώ έχουν ληφθεί και όλα τα προστατευτικά μέτρα για τους εργαζόμενους, ειδικά τους οδηγούς.

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

Από τη δική του πλευρά, κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, αναφέρθηκε και σε όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση για αυστηροποίηση των μετακινήσεων των πολιτών. Είπε ότι θα τηρηθεί ισορροπία καθώς δεν πρέπει οι συνεπείς πολίτες που είναι η πλειοψηφία να νοιώσουν αυστηροποίηση επειδή κάποιοι, λίγοι πονηροί, εκμεταλλεύονται το σύστημα. Ανέφερε ότι οι αλλαγές θα αφορούν ίσως το χρόνο ή τον αριθμό των μετακινήσεων “σε ένα πλαίσιο που δεν θα νοιώθουν κορόιδα οι συνεπείς”. Πρόσθεσε ότι είναι θέμα των επομένων ημερών.

Ερωτηθείς για τους εκδρομείς στην περιφέρεια τις ημέρες του Πάσχα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν πάει ο κόσμος στα χωριά του για βόλτα και πως η μετακίνηση από τα αστικά κέντρα δεν επιτρέπεται. “Αν υπάρξει μαζική προσπάθεια μετακίνησης, θα δούμε τι επιλογές υπάρχουν στο τραπέζι”, σημείωσε προσθέτοντας ότι όλοι καταλαβαίνουν πως φέτος το Πάσχα είναι διαφορετικό και θα μείνουμε στο σπίτι.

HJ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: