Οι Ιταλοί στήνουν «πάρτι» στα μπαλκόνια τους για να ξορκίσουν τον κορωναϊό [videos]

H “κατάσταση πολιορκίας” που βιώνει η Ιταλία λόγω του κορονοϊού είναι απίστευτη. Έτσι φαίνεται να νιώθει κι ο εργαζόμενος σήμερα στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας που μάλλον θυμίζει τον τίτλο της ταινίας “Ρώμη, ανοχύρωτη πόλη”. EPA/MASSIMO PERCOSSI




Διέξοδο στο τραγούδι βρίσκουν οι εγκλωβισμένοι Ιταλοί από τον κορωναϊό. Την ώρα που η χώρα τους ολόκληρη είναι σε καραντίνα κι ο αριμός των θυμάτων από την επιδημία του κορονοϊού συνεχίζει τον καλπασμό του το τραγούδι λειτουργεί προφανώς ως αντίδοτο.

Με τον αριθμό των θυμάτων αλλά και των κρουσμάτων να ανεβαίνει αδιάκοπα, πολλοί κάτοικοι “ταμπουρωμένοι” στα διαμερίσματά τους σε μεγάλες πόλεις βρίσκουν το κουράγιο και βγαίνουν στα μπαλκόνια για να τραγουδήσουν.

Πολλά βίντεο κάνουν το γύρο του κόσμου καθώς ανέβηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δίνοντας ένα μάθημα κουράγιου κι αξιοπρέπειας στην παγκόσμια μάχη κατά του κορονοϊού που χτύπησε ήδη σε 116 χώρες μέχρι σήμερα. Οι Ιταλοί όπως φαίνεται και στα βίντεο ενώνουν τις φωνές τους τραγουδώντας στα μπαλκόνια τους.

Φαίνεται να δίνουν… φως “σπάζοντας” το σκοτάδι κι ενώ οι δρόμοι είναι άδειοι κι ερημωμένοι.

Σημειώνεται πως μόλις τον προηγούμενο μήνα έιχαν κάνει το γύρο του κόσμους αντίστοιχα βίντεο από τους εγκλωβισμένους στην Ουχάν της Κίνας που είχε πρωτοχτυπήσει ο κορονοϊός.

HJ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: