Στα 89 τα κρούσματα κορωναϊού: Αναστέλλονται μαθητικοί αγώνες, 15.000 τηλεφωνήματα σε ένα 24ωρο στον ΕΟΔΥ

File photo: Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μιλά στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο υπουργείο Υγείας, Αθήνα Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωναϊού  στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 89. Βάσει των ανακοινώσεων, οι τέσσερις νέες περιπτώσεις αποτελούν στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από το Λονδίνο.

Η ανησυχία των πολιτών είναι έκδηλη αλλά θετικό στοιχείο αποτελεί η αναζήτηση ενημέρωσης για τον κορωναϊό, καθώς έγινε γνωστό πως μόνο μέσα σε ένα 24ωρο το τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης του ΕΟΔΥ δέχθηκε 15.000 τηλεφωνήματα.

Λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook πως είναι αυτός το “περιστατικό από το Λονδίνο”.

Την ίδια ώρα γινόταν γνωστό ότι η κατάσταση του 66χρονου ασθενούς που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο,  έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Κλειστά σχολεία και αναστολή μαθητικών αγώνων

Νωρίς σήμερα το μεσημέρι, το υπουργείο Παιδείας  εξέδωσε ειδική απόφαση λόγω κορωναϊού για τους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες βάσει της οποίας έως 22 Μαρτίου αναστέλλονται όλοι οι μαθητικοί αγώνες στην Ελλάδα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης επειδή απαιτούν μαζικές μετακινήσεις μαθητών/τριών. Επίσης, αναστέλλονται όλα τα μαθήματα κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής.

Παράλληλα, συνεχώς ενημερώνει το υπουργείο τη λίστα των σχολείων που κλείνουν ή παρατείνουν την αναστολή λειτουργίας τους.

Σήμερα Τρίτη, ωστόσο, το κλείσιμο για προληπτικούς λόγους και για απολύμανση ανακοινώθηκε από το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου για όλα τα σχολεία της αρμοδιότητάς του.

Η απόφαση αποδίδεται στον αυξημένο αριθμό «περιστατικών ιογενών λοιμώξεων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και άμεσης ανάγκης απολύμανσης του συνόλου των χώρων εκπαίδευσης».

Ανησυχία για τις οικονομικές συνέπειες

Μετά το πρωτοφανές  χθεσινό  “ξεπούλημα”, το Χρηματιστήριο Αθηνών εμφανίστηκε να προχωρά σε ισχυρή διόρθωση, ακολουθώντας την ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τις 600 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε [λίγο πριν το κλείσιμο] κέρδη άνω του 8% στις 639 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τις επόμενες ημέρες, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με την ανεύρεση των κεφαλαίων κίνησης που χρειάζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορωναϊου, όπως δήλωσε ο  υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

“Πέρα από το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε, χθες, από το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καταστρώνει ήδη σχέδιο ώστε τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσουμε πως θα μπορέσουμε να βρούμε κεφάλαιο κίνησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωναϊό”, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Όλη η Ιταλία γίνεται κατακόκκινη ζώνη: Δεν θα υπάρχουν πια δύο Ιταλίες, δηλώνει ο Κόντε

Ανακοινώθηκαν πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα – στους 89 οι νοσούντες

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: