Στάχτες από τεράστια φωτιά το εμβληματικό παλιό Χρηματιστήριο της Δανίας: Από τα παλαιότερα τοπόσημα της Κοπεγχάγης [videos]

epaselect epa11281369 Smoke rises from the old Stock Exchange (Boersen) in Copenhagen, Denmark, 16 April 2024. A violent fire broke out in the building which is under renovation on the morning of 16 April. The building was erected in the 1620s as a commercial building by King Christian IV and is located next to the Danish parliament. EPA/Emil Helms DENMARK OUT




Το εμβληματικό κτίριο Børsen, ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Κοπεγχάγης, καταστράφηκε ολοσχερώς από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα καθώς το παλαιό κτίριο του χρηματιστηρίου της Δανίας, στην καρδιά της δανέζικης πρωτεύουσας βρισκόταν υπό ανακαίνιση.

Το κτίριο αυτό του 17ου αιώνα, από τα παλαιότερα τοπόσημα της Κοπεγχάγης δίπλα στο κοινοβούλιο της Δανίας, διέθετε ένα ξεχωριστό κωδωνοστάσιο ύψους 56 μέτρων το οποίο σχημάτιζαν οι ουρές τεσσάρων δράκων. Δυστυχώς, το κωδωνοστάσιο κατέρρευσε.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο να απομακρυνουν έργα τέχνης  από το κτίριο, το οποίο χρονολογείται από το 1625.

Το παλιό χρηματιστήριο χρησιμοποιούνταν συχνά για εορταστικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά δεν ήταν ανοιχτό στο κοινό.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης ανακοίνωσε ότι εκκενώνει κτίρια στον δρόμο όπου βρίσκεται το Παλαιό Χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε επ’ αόριστον.

 

Με πληροφορίες από SkyNews

 

Ο χρυσός κόκκορας της Παναγίας των Παρισίων υψώθηκε ξανά στον ουρανό: Μετά από 5 χρόνια, 1 δισ. ευρώ και τη συστράτευση ενός έθνους [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: