Ο κορωναϊός «απελεί» το EURO 2020, 100 ημέρες πριν από την σέντρα

Οι Cristiano Ronaldo και Diogo Jot. Photo via Twitter, @EURO2020




Μόλις εκατό ημέρες από το εναρκτήριο λάκτισμα του EURO 2020, ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα πως η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης, θα διεξαχθεί κανονικά.

Αύριο, Τετάρτη 3 Μαρτίου 2020, μπαίνουμε στην «τελική ευθεία», καθώς αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση από το 100… Αλλά η εξάπλωση του κοροναϊκού θέτει εν αμφιβόλω την διοργάνωση. Τρεις μήνες πριν από την εναρκτήρια αναμέτρηση της 12ης Ιουνίου στην Ρώμη, ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία, όλα φαίνεται να λειτουργούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Τα εισιτήρια, τα στάδια, οι μεταφορές και η ασφάλεια, στις 12 χώρες όπου θα φιλοξενηθεί το EURO 2020 είναι δρομολογημένα βάσει προγράμματος, όμως ο κοροναϊός που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, αφήνει ένα μακρύ πέπλο αμφιβολίας.

  • Προς το παρόν, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, που συνεδρίασε εχθές στο Αμστερνταμ, είναι καθησυχαστικά: «Η UEFA βρίσκεται σε επαφή με τις διεθνείς και τοπικές αρχές, που είναι υπεύθυνες για τον κοροναϊό και την ανάπτυξή του. Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τίποτε στο χρονοδιάγραμμα».

«Αρχίζουμε να μιλάμε για αυτό, αναρωτιόμαστε… Αλλά τι μπορεί να συμβεί, όταν το ευρώ αρχίσει να υποχωρεί; Ετσι έχουν τα πράγματα και πρέπει να σκεφθούμε τα πάντα, δηλώνει στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Κιν, ενεργό μέλος της Ομάδα Irrésistibles Français.

Παρ΄ όλα αυτά, οι οπαδοί των 20 ομάδων που έχουν ήδη προκριθεί -οι άλλες τέσσερις θα προκύψουν από τα πλέι οφ στο τέλος Μαρτίου -συνεχίζουν να οργανώνονται για την μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή του καλοκαιριού, με ταξίδια σε πολλές πόλεις Ευρώπη.

  • Όλα τα γήπεδα φιλοξενίας είναι «λειτουργικά», όπως το Puskás Arena στη Βουδαπέστη, που εγκαινιάσθηκε τον Νοέμβριο, ενώ και «η απαραίτητη υποδομή μεταφοράς είναι επίσης εγκατεστημένη πριν από την έναρξη του τουρνουά», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η UEFA.

Από την UEFA έγινε γνωστό, πως οι αιτήσεις για ένα εισιτήριο της διοργάνωσης, ξεπέρασαν τα 28 εκατομμύρια, αριθμός διπλάσιος από τον αντίστοιχο του EURO 2016, ενώ μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί τρία εκατομμύρια «μαγικά χαρτάκια».

  • Οσον αφορά στα ταξίδια στην Ρωσία και στο Αζερμπαϊτζάν, η UEFA ισχυρίζεται επίσης ότι οι διαδικασίες για την είσοδο σ΄ αυτές τις χώρες, θα είναι γρήγορες και εύκολες.

Η συσκευή «αναγνώριση φιλάθλου», που εφαρμόσθηκε στο Μουντιάλ της Ρωσίας, το 2018, θα ανανεωθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι φίλαθλοι που έχουν στην κατοχή τους ένα έγκυρο εισιτήριο για αγώνες στην Αγία Πετρούπολη, που έχουν ζητήσει την ηλεκτρονική ταυτότητα Fan ID, θα μπορούν να εισέλθουν στη Ρωσία χωρίς θεώρηση, μεταξύ 30 Μαΐου και 3 Ιουλίου.

Οσοι επιθυμούν να μεταβούν στο Μπακού, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ηλεκτρονική βίζα. «Η υπηρεσία είναι γρήγορη και οι βίζες μπορούν να ζητηθούν και να παραληφθούν μέσα σε λίγες ημέρες», επεσήμανε η UEFA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Πολυτιμότερος παίκτης της ανατολής για αυτή την εβδομάδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: