Μόλις το… δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωναϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας στην Τουρκία

Ένας δεύτερος ασθενής διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον κορονοϊό στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα, μία ημέρα αφότου η Άγκυρα ανακοίνωσε πως επιβάλλει μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19, που πλέον χαρακτηρίζεται πανδημία. EPA, JEON HEON-KYUN




Συνεχίζει τη ρητορική της η Τουρκία ακόμα και στο θέμα του κορωναϊού, ανακοινώνοντας μόλις το δεύτερο κρούσμα στη χώρα, δημιουργώντας ερωτήματα ακόμα και στους ίδιους τους πολίτες της, οι οποίοι εκτιμούν ότι τα κρούσματα είναι πολλά περισσότερα, αλλά δεν ανακοινώνονται από τις αρμόδιες αρχές, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Open Tv, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο υπουργός υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε την Παρασκευή μια άλλη περίπτωση του κοροναϊού (COVID-19), μόλις τη δεύτερη περίπτωση που παρατηρείται στη χώρα.

“Είναι από τον άμεσο κύκλο του πρώτου μας ασθενούς, ο οποίος παρακολουθήθηκε μόλις έγινε η διάγνωση”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca στο Twitter.

«Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσουμε την πιθανή εξάπλωση του ιού εντός αυτών των ορίων. Θα ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα μαζί », πρόσθεσε.

Η πρώτη περίπτωση της Τουρκίας ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας άνδρας που επέστρεψε πρόσφατα από την Ευρώπη. Ο ασθενής ήταν απόλυτα απομονωμένος, μαζί με την παρακολούθηση της οικογένειάς του και εκείνων που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Ήδη στην Τουρκία έχουν ανακοινωθεί έκτακτα μέτρα, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο των σχολείων και των Πανεπιστημίων.

Κλειστό θα παραμείνει για το κοινό το Κοινοβούλιο

Απαγορεύονται πλέον οι επισκέψεις πολιτών στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, λόγω του φόβου του κορονοϊού, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται σε όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού της Τουρκίας.

Υπολογίζεται ότι πέντε με οκτώ χιλιάδες πολίτες εισέρχονται στον χώρο του τουρκικού κοινοβουλίου ημερησίως, σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Με πληροφορίες από Open Tv, Anadolu

Απαγορευτικό από τη Σιγκαπούρη σε ταξιδιώτες από Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: