Η ασύμμετρη απειλή της Τουρκίας απέτυχε να στρατικοποιήσει τα “ελληνοτουρκικά”: Πίεση τώρα για να προκληθεί ένα νέο επεισόδιο

Στελέχη του Στρατού Ξηράς βρίσκονται σε πολλαπλάσιους αριθμούς στην παρέμβρια περιοχή της Ελληνοτουρκικής μεθορίου από την ώρα που αποχώρησαν οι μετανάστες από το δάσος στις Καστανιές. Πηγή: Hellas Journal
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Το DNA που έχει η Τουρκία δεν το πιάνει τίποτα και η κολόνια λεμόνι διώχνει τον ιό, προστατεύει, έλεγαν τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.

Τελικά και το γενετικό υλικό και η παιδική κολόνια νικήθηκαν στη γείτονα από τον Κορωνοϊό που πλήττει άλλωστε όλο τον πλανήτη. Όμως αυτό που πραγματικά νίκησε την Τουρκία στον Έβρο ήταν το σθένος και η αποφασιστικότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όμως ακόμη και σ’ αυτή την δύσκολη σε παγκόσμιο επίπεδο συγκυρία, όπου όλα τα κράτη και οι κυβερνήσεις έχουν σκύψει πάνω σ’ αυτό το πρόβλημα ουσίας για την υγεία, η γείτονα αρχικά δεν έλαβε μέτρα, δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία. Πιο έντονο ήταν το παρασκήνιο μέσα από τους παρακρατικούς μηχανισμούς, οι οποίοι είχαν πάρει εντολή να κινήσουν όλα εκείνα τα νήματα που θα οδηγούσε τους χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό έδαφος.

Και επειδή οι Ελληνικές αρχές έχουν αποδείξει στην πράξη ότι διαθέτουν όλο εκείνο τον μηχανισμό της αρχικής πληροφορίας που κινητοποιεί άμεσα είτε τις αρχές ασφαλείας είτε τις στρατιωτικές, πλέον λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα που συνάδουν στο γεγονός ότι περιμένουν καλά προετοιμασμένοι την επόμενη κίνηση από τη γείτονα.

  • Ο Κορωνοϊός δεν θα πτοήσει τις βλέψεις της Άγκυρας σημείωναν ανώτατες στρατιωτικές πηγές και όσο μάλιστα πάντοτε μας βρίσκουν ένα βήμα πιο μπροστά, τότε είναι που χάνουν την ψυχραιμία τους.

Τις τελευταίες 48 ώρες η γείτονα επιχείρησε να τεστάρει και πάλι τ’ αντανακλαστικά. Το απόγευμα του Σαββάτου έκανε δέκα υπερπτήσεις στον βόρειο Έβρο ενώ την Κυριακή απογείωσε εκ νέου μαχητικά που έφτασαν μέχρι το όριο του FIR διότι εκεί ήταν τα «μπλε φτερά» που είχαν απογειωθεί πολύ νωρίτερα από τη Λήμνο.

Και από την ώρα όπου ο Στρατός Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία έχουν περάσει με άριστα όλα τα crash test, τόσο το γινάτι της Άγκυρας μεγαλώνει.

Επιτελείς λένε με σαφήνεια ότι η Τουρκία θέλει με κάθε μέσο ή τρόπο να παρασύρει της Ελλάδα σε μια κρίση, όχι σαν αυτή του Έβρου, της ασύμμετρης απειλής με τους μετανάστες, αλλά σε πλήρες στρατιωτικοποιημένο επεισόδιο.

Ας μην κάνουμε λάθος: Στον Έβρο η μάχη της Ελλάδας εναντίον της παραβατικής Τουρκίας, συνεχίζεται…

Όλα τα μάτια στο ποτάμι

Οι πληροφορίες που έρχονται από τον Έβρο είναι ότι το κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί εκεί με τους επιτελείς του Στρατού Ξηράς, της ΕΛ.ΑΣ, του Π.Σ, διατηρείται κανονικά και όλα τα σχέδια, όλες οι εντολές προς τα στελέχη που περιπολούν στα χερσαία σύνορα και την παρέμβρια περιοχή είναι από εκεί.

Και από την ώρα όπου όλες οι αναλύσεις στο Επιτελείο δείχνουν το στρατιωτικοποιημένο επεισόδιο, η εγρήγορση είναι επιβεβλημένη κυρίως στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και τις αρχές ασφαλείας διότι στον Έβρο με πρόσχημα τους μετανάστες ήδη υπάρχουν τα δείγματα του τι έχει επιχειρήσει να στήσει η Άγκυρα.

  • Όπως σημειώνουν οι επιτελείς, το χερσαίο κομμάτι στο προγεφύρωμα του Κάραγατς φρουρείται όπως και τις προηγούμενες ημέρες, με αυξημένες δυνάμεις τις οποίες συνδράμει και η Frontex.

Ωστόσο στο μεγαλύτερο τμήμα των Ελληνοτουρκικών συνόρων που είναι η παρέμβρια περιοχή του ποταμού Έβρου, τα δεδομένα είναι λίγο διαφορετικά μετά την άτακτη υποχώρηση των παρακρατικών του Ερντογάν που πήραν, όπως είχαν φέρει, τους μετανάστες από τις Καστανιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περιπολίες στην παραποτάμια περιοχή αναδιατάχθηκαν και αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων σε όλο το μήκος. Από τη μια πλευρά η αύξηση αυτή έχει να κάνει με τη συχνότητα των περιπολιών κι από την άλλη με την αυξημένη επιτήρηση.

Έργα έχουν γίνει από το Μηχανικό κάθε Ταξιαρχίας ως την Αλεξανδρούπολη, έργα αποτροπής που νωρίτερα δεν υπήρχαν. Αυτά όπως λένε στρατιωτικές πηγές ήδη καταγράφονται από τους γνωστούς δουλεμπόρους του ποταμού Έβρου.

  • Εύκολα προσπελάσιμα δεν είναι όμως η αυξημένη παρουσία του Στρατού Ξηράς και της ΕΛ.ΑΣ ανεβάζουν τον συντελεστή αποτροπής από παράνομες ενέργειες μετανάστευσης και μάλιστα οι επίδοξοι διακινητές φοβούμενοι τη σύλληψη από τις Ελληνικές αρχές φροντίζουν μόνο να δείχνουν περάσματα και να μην τα πλησιάζουν.

Οι δε αυτοψίες που επαναλαμβάνονται καθημερινά, όπως και οι καταγραφές από τα παρατηρητήρια κατά μήκος του ποταμού δείχνουν ότι υπάρχει αριθμός μεταναστών από αυτούς που έφτασαν εξ αρχής στις Καστανιές και στη συνέχεια με λεωφορεία είχαν μεταφερθεί από την Jadarma πιο νότια, ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα ασφαλείας σε όλο το μήκος των 212 χιλιομέτρων…

Πολεμικός πυρετός: Με κινήσεις απελπισίας προκαλεί η Άγκυρα με την ελπίδα να πέσει η Αθήνα στα δίχτυα της…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal