Ας μην κάνουμε λάθος: Στον Έβρο η μάχη της Ελλάδας εναντίον της παραβατικής Τουρκίας, συνεχίζεται…

File Photo: Δακρυγόνα και χημικά πέφτουν από την τουρκική πλευρά προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, στις Καστανιές Έβρου, Σάββατο 07 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Στην ανταπόκριση του Fabien Perrier που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Liberation, με τίτλο: «Στον Έβρο, “η μάχη συνεχίζεται” σχετικά με τους μετανάστες» και υπότιτλο: «Οι μετανάστες που συγκεντρώθηκαν στα ελληνικά σύνορα επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία. Αλλά το πρόβλημα παραμένει, και η απειλή του κορονοϊού πλανάται» αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Ενδεχομένως να κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά η μάχη αυτή -μην έχετε καμία αμφιβολία- ότι συνεχίζεται». Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε την Παρασκευή μετά από μια τηλεδιάσκεψη με τους Έλληνες Υπουργούς, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Άμυνας καθώς και ο επικεφαλής του στρατού.

Το κεφάλαιο της στρατιωτικής κλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στα βόρεια σύνορα με τον ποταμό Έβρο, έκλεισε; Τελείωσε με μια εντυπωσιακή εικόνα: με μια τεράστια πυρκαγιά στο στρατόπεδο των μεταναστών στην τουρκική πλευρά, στο Pazarkule. «Ο καπνός φαινόταν μέχρι το χωριό Καστανιές», όπου βρίσκεται ο ελληνικός συνοριακός σταθμός, ανέφερε πηγή στην περιοχή, στη Liberation.

Ωστόσο, από την ελληνική πλευρά, ούτε οι κάτοικοι ούτε η κυβέρνηση φαίνονται καθησυχασμένοι. Το δημοσίευμα παραθέτει δηλώσεις εκπροσώπου της Ερυθράς Ημισελήνου, σύμφωνα με τον οποίο «Περίπου 5.000 μετανάστες βρίσκονταν στο στρατόπεδο του Pazarkule.

Τις τελευταίες 48 ώρες, είδαμε ότι έχουν εκτοπιστεί». κανείς δεν μπορεί να πει τι θα συμβεί στα στρατόπεδα, στην Ελλάδα όπως στην Τουρκία, αν η πανδημία εξαπλωθεί εκεί. Και ακόμη περισσότερο μεταξύ των δύο χωρών, μόλις περάσει η κρίση σχετικά με την υγεία”.

Πολεμικός πυρετός: Με κινήσεις απελπισίας προκαλεί η Άγκυρα με την ελπίδα να πέσει η Αθήνα στα δίχτυα της…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: