Επιστολή Τουρκοκυπρίων στην Ευρώπη για τα οδοφράγματα: Μονομερής απόφαση το κλείσιμο

File Photo: Αστυνομικές δυνάμεις στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στην Κύπρο. Φιλελεύθερος




Οι «βουλευτές» Οζντεμίρ Μπερόβα (Κόμμα Εθνικής Ενότητας -UBP) και Αρμαγάν Τζαντάν (Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα -CTP) που συμμετέχουν στις συναντήσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρό της Χέντρικ Ντάεμς σχετικά με το κλείσιμο αριθμό οδοφραγμάτων στις 28 Φεβρουαρίου από Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη “Σταρ Κίπρις”, στην επιστολή αναφέρεται ότι το κλείσιμο των οδοφραγμάτων ήταν μια μονομερής απόφαση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως οποιαδήποτε ενημέρωση ή προειδοποίηση και σημειώνουν ότι ο ισχυρισμός για την καταπολέμηση του κορωνοϊού είναι απομακρυσμένος για να είναι πειστικός.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες της «βουλής», στην επιστολή αναφέρεται ότι τα οδοφράγματα κατέχουν μεγάλη σημασία από άποψη κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών σχέσεων των δύο πλευρών στο νησί και από την ημέρα που τέθηκαν σε εφαρμογή είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και πολυχρησιμοποιημένα βήματα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Αναφέρθηκε ότι αυτή η απόφαση, που πάρθηκε χωρίς να λάβει υπόψη τις συμβουλές της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής για την υγεία, ζημιώνει την διαδικασία λύσης του Κυπριακού και φανερώνει πόσο πολιτική ήταν.

Οι δύο “βουλευτές” ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης να παρακολουθεί το θέμα και επισημαίνουν τη σημασία η διεθνής κοινότητα να αναφερθεί στο θέμα αυτό και ότι αυτού του είδους οι τοποθετήσεις δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο από την μονιμοποίηση του στάτους κβο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Οι εξελίξεις με τον κορωναϊό ακυρώνουν την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στην Αυστρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: