Στήνουν σόου με βαφτίσια του γεωτρύπανου από τον Ερντογάν: Στη Μαύρη Θάλασσα η πρώτη αποστολή

File Photo: Ο Ερντογάν θα βαφτίσει το νέο τουρκικό γεωτρύπανο. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ
Σε μερικές βδομάδες φτάνει στη χώρα το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ αναφέρντας ωστόσο ότι θα σταλεί στη Μαύρη Θάλασσα για εργασίες.

Σε δηλώσεις του στη 3η Σύνοδο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τουρκίας, ο Φατίχ Ντονμέζ είπε “συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στην Μεσόγειο”. “Έχουμε επιταχύνει τις δραστηριότητες έρευνας στη θάλασσα. Το τρίτο μας γεωτρύπανο θα είναι στην Τουρκία σε μερικές βδομάδες. Το τρίτο μας γεωτρύπανο θα είναι στην Μαύρη Θάλασσα. Το όνομα του νέου μας πλοίου θα το δώσει ο Πρόεδρός μας”, ανέφερε.

Για τη συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι έχουν ξεκαθαρίσει τα θαλάσσια όριά τους “Χαλάσαμε τα σχέδιά τους να αποκλείσουν από την εξίσωση την ‘τδβκ’ και τη Λιβύη”.

Όπως είναι γνωστό, το γεωτρύπανο κατασκευάστηκε στη Νότιο Κορέα το 2012 και χρησιμοποιήθηκε από τη βραζιλιάνικη εταιρεία Petrobras μέχρι το 2015.

Έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει την εργασία του κάτω από πολύ μεγάλη πίεση και ψηλή θερμοκρασία. Μπορεί να φτάσει σε βάθος 11 χιλιάδων 400 μέτρων και να διεξάγει γεώτρηση 3 χιλιάδων μέτρων.

Το υπό σημαία Νησιών Μάρσαλ γεωτρύπανο «Sertao» έχει μήκος 227 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και το μέρος του πλοίου που είναι κάτω από το νερό είναι 12 μέτρα.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο και ΚΥΠΕ, Αννα Ανδρέου 
Αθήνα, Ελλάδα

Τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι κομβόι τεθωρακισμένων εισέβαλε στην Ιντλίμπ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal