Συνελήφθη ο Ελληνοκύπριος “ειρηνιστής” που βιαιοπράγησε εναντίον του εθνοφρουρού: Video από την άθλια επίθεση

Το οδόφραγμα της Οδού Λήδρας κλειστό για 7 ημέρες λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, Λευκωσία 29 Φεβρουαρίου 2020. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Στο πλαίσιο διερεύνησης του σημερινού επεισοδίου στην περιοχή Λήδρας και την επίθεση σε εθνοφρουρό, η Αστυνομία προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου στη σύλληψη ενός προσώπου, ηλικίας 55 ετών, αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Η επίθεση έγινε από Ελληνοκύπριο …”ειρηνιστή”, που μαζί με άλλους έσπασαν τα οδοφράγματα και εισήλθαν στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Πρόκειται για μία εξωφρενική ενέργεια που εξυπηρετεί την Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς. Οι διαδηλωτές ήταν όλοι οπαδοί του φιλοτουρκικού και ρατσιστικού σχεδίου Ανάν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του για την άμεση εξέλιξη στην υπό διερεύνηση υπόθεση, που έφερε τη σύλληψη του φερόμενου δράστη, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Περαιτέρω, ευχαριστίες εκφράζονται προς όλους τους πολίτες και τους λειτουργούς των ΜΜΕ, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν ή και συνέδραμαν στο όλο έργο της Αστυνομίας, ως προς τον εντοπισμό και στη σύλληψη του ύποπτου προσώπου.

Υπενθυμίζεται ότι, με αφορμή το προσωρινό κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων, ομάδα πολιτών πραγματοποίησε σήμερα διαμαρτυρία στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ

Μάταια προσπάθησαν να συγκρατήσουν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα, που τοποθετήθηκαν από τις 06:00 το πρωί, οι λιγοστοί αστυνομικοί και οι ελάχιστοι στρατιώτες που μετέβησαν κατ’ εντολή από παρακείμενο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς.

Η παραπάνω σύλληψη είναι απόρροια στιγμιότυπου που δείχνει μανιασμένο διαδηλωτή να έρχεται στα χέρια με 18χρονο εθνοφρουρό, τον οποίο μάλιστα φαίνεται να πιάνει από τον λαιμό.

Επί τούτου, ανακοινώσεις εξέδωσαν όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ, το Υπουργείο Άμυνας, ενώ γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης και ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας. Ο άθλιος και απαράδεκτος διαδηλωτής επιτίθεται σε στρατιώτη …”ειρηνικά”. Φωτογραφία Philenews
  • ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Το Υπουργείο Άμυνας καταδικάζει την απρόκλητη, όπως λέει, άσκηση βίας σε βάρος εθνοφρουρού που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ομάδας πολιτών πλησίον του οδοφράγματος της οδού Λήδρας, ενώ λέει ότι θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για προστασία του κύρους της Εθνικής Φρουράς.

«Το Υπουργείο Άμυνας επιθυμεί να τονίσει ότι ουδείς νομιμοποιείται να χειροδικεί για οποιοδήποτε λόγο κατά μελών της Εθνικής Φρουράς τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Υπουργός Άμυνας έχει επικοινωνήσει με τον εθνοφρουρό που κτυπήθηκε και ενημερώθηκε για τα ακριβή γεγονότα, προστίθεται.

Το Υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνει ότι θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για προστασία του κύρους της Εθνικής Φρουράς και των μελών της. Στα πλαίσια αυτά ο Υπουργός Άμυνας έχει επικοινωνήσει άμεσα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης και έχουν δοθεί ρητές οδηγίες για άμεση διερεύνηση του περιστατικού, καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Καταδικάζει και ο Σύνδεσμος Αξιωματικών

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, το επεισόδιο στην περιοχή της Λήδρας, όπου άτομο/α φαίνονται σε βίντεο να σπρώχνουν και να χτυπούν εθνοφρουρό. Τέτοιες συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες σε βάρος ατόμων που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία, σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα.

Τέλος καλεί τον αρχηγό αστυνομίας να προβεί στην άμεση διερεύνηση του συμβάντος.

Πληροφορίες από το ΚΥΠΕ και τον Φιλελεύθερο

Αναίτια και απαράδεκτη επίθεση διαδηλωτή σε στρατιώτη: Επεισόδια στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: