Αποστομωτική απάντηση του ΥΠΕΞ στον Τσαβούσογλου για την καταδίκη μουφτή από την δικαιοσύνη

FILE PHOTO: Το υπουργείο των Εξωτερικών της Ελλάδας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Στις ευνομούμενες Δημοκρατίες, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Γεννηματάς.

«Στις ευνομούμενες Δημοκρατίες, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και επιβάλλει την τήρηση της νομιμότητας σε όσους αποπειρώνται να την προσβάλλουν» απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινή αναφορά του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας σε απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότο νωρίτερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο twitter έγραψε ότι «Σε μία χώρα μέλος της Ε.Ε. μουφτής που συμμετείχε σε κηδεία τιμωρείται με φυλάκιση! Σε ποια χώρα του κόσμου ιερέας, ραβίνος ή άλλος εκπρόσωπος θρησκείας στερείται αυτό το δικαίωμα άσκησης των θρησκευτικών του καθηκόντων; Ούτε στα χειρότερα καθεστώτα του κόσμου δεν συναντάται αυτή η πρακτική».

Η ανάρτηση αφορούσε την απόφαση του εφετείου της Θεσσαλονίκης που καταδίκασε τον μουφτή Αχμέτ Μετέ, σε 4 μήνες φυλάκιση για «αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και προσπάθεια παρακώλησης θρησκευτικής τελετής». Το 2016, ο Μετέ παρεμπόδισε τον τότε διορισμένο από το κράτος μουφτή, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, να τελέσει κηδεία μουσουλμάνου στρατιώτη που υπηρετούσε στον ελληνικό στρατό και έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα. Ο Μετέ τέλεσε τη νεκρώσιμη ακολουθία, ενώ καταγγέλλεται ότι κατ’ εντολή του απομακρύνθηκε και η ελληνική σημαία που σκέπαζε τη σορό του στρατιώτη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα – Αθήνα

Ανοικτή επιστολή στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: