Προειδοποιούν οι Κούρδοι του Ιράκ για αναβίωση του ISIS: Ζητούν αποκλιμάκωση με διάλογο

File photo: Κούρδοι μαχητές στην Αρμπίλ, πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν. EPA, GAILAN HAJI




Η ηγεσία της ημιαυτόνομης Περιοχής του Κουρδιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι η υποστήριξη προς τον υπό τις ΗΠΑ στρατιωτικό συνασπισμό για την αντιμετώπιση των δυνάμεων του

Ισλαμικού Κράτους είναι ζωτικής σημασίας και κάλεσε τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν να μην επιτρέψουν την αναβίωση της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου συναντήθηκαν σήμερα και εξέφρασαν ανησυχία για κλιμάκωση μετά τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν κατά αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ιρακινή βάση του δυτικού Ιράκ, καθώς και στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν Αρμπίλ.

  • «Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων και ειδικότερα των γεγονότων σήμερα το πρωί, η Περιοχή του Κουρδιστάν επαναλαμβάνει ότι η στρατιωτική επιλογή δε θα επιλύσει κατά κανέναν τρόπο τα προβλήματα», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

«Η Περιοχή του Κουρδιστάν υποστηρίζει την αποκλιμάκωση της κατάστασης και επιζητεί διάλογο και διπλωματική λύση των προβλημάτων. Επιδιώκει επίσης σταθερότητα και ειρήνη και καλεί όλες τις πλευρές να αποφύγουν να παρασύρουν την Περιοχή του Κουρδιστάν στις αντιπαλότητες».

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αρμπίλ, Ιράκ

Το Ιράν απάντησε πρώτο στο φόνο Σουλεϊμανί, τώρα ήρθε η σειρά του Ιράκ, απειλεί φιλοϊρανική πολιτοφυλακή

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: