Η Γαλλία ελπίζει σε συμβιβασμό με τις ΗΠΑ “μέσα σε λίγες ώρες” για τον ψηφιακό φόρο

File photo: Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ. EPA, YOAN VALAT




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε εκ νέου σήμερα να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, την ώρα που ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, εξέφραζε την ελπίδα για συμβιβασμό.

«Στην τελική θα είναι πολύ εύκολο επειδή, αν δεν μπορέσουμε να κάνουμε μια συμφωνία, θα πρέπει να επιβάλουμε δασμούς 25% στα αυτοκίνητά τους», είπε ο Τραμπ στην Μαρία Μπαρτίμορο του Fox Businness από το Νταβός.

Απ’ την πλευρά του, ο ΟΓάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός με τις ΗΠΑ για τον ‘ψηφιακό’ φόρο «μέσα σε μερικές ώρες», αφού η Γαλλία προθυμοποιήθηκε να αναστείλει για φέτος την καταβολή του φόρου που έχει επιβάλει.

Ο Λεμέρ αναμένεται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν στο ελβετικό θέρετρο του Νταβός σε μια προσπάθεια να επιλυθεί η διαμάχη αναφορικά με τον γαλλικό ψηφιακό φόρο σε μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς.

«Έχουμε μια εξαιρετική σχέση με τον Στίβεν Μνούτσιν και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε έναν συμβιβασμό σε μερικές ώρες», δήλωσε ο Λεμέρ στην τηλεόραση του Bloomberg.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Νταβός, Ελβετία

ΗΠΑ και ΕΕ θα συζητήσουν μια εμπορική συμφωνία δήλωσε ο Τραμπ στο Νταβός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: