Τουρκικές προκλήσεις με υπερπτήσεις πάνω από Ρω και Στογγύλη κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Στεφανή

FILE PHOTO: Μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας. Πηγή: ΓΕΑ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, ΓΣ

Πάνω από τα νησί της Ρω , παραμονή Χριστουγέννων και την ώρα που βρισκόταν στην περιοχή ο υφυπουργός Άμυνας πραγματοποίησαν υπερπτήσεις οι Τούρκοι. Συγκεκριμένα την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου και ώρα 15:34, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση στα 30.000 πόδια, πάνω από τη νησί της Ρω.

Επιπρόσθετα, στις  16:16, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 έκανε και πάλι υπερπτήση πάνω από τη Νήσο Ρω, στα 15.000 πόδια.

Παράλληλα, ένα ζεύγος ήταν εντός fir Αθηνών νότια της Μεγίστης και αντιμετωπίζονταν από μαχητικά F-16 της 343 Μοίρας που είχε απογειωθεί από το Καστέλλι.

Επίσης, στις 16:23 και στις 16:25, τουρκικό  F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις άνωθεν της νήσου Μεγίστης και της Ρω στα 14.500 πόδια αντίστοιχα.

Στην περιοχή βρισκόταν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος έφτασε με πολιτική πτήση στην Ρόδο κι από εκεί με ελικόπτερο τύπου Σινούκ κατευθύνθηκε σε Ρω, Καστελόριζο και Στρογγύλη.

Οι Τούρκοι δεν έχασαν την ευκαιρία να “δηλώσουν την παρουσία τους”.

Υπερπτήσεις και στο σκοτάδι

Επιπρόσθετα, στις 18:06 και στις 18:06, δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις άνωθεν Ν. Παναγιά και Ν. Οινουσσών, στα 31.000 πόδια αντίστοιχα.

Hellas Journal

Παναγιωτόπουλος: Οι ΕΔ είναι η κόψη του σπαθιού η τρομερή, καθήκον μας είναι να παραμείνουν

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: