Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Υψωμαθείων

File Photo: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Φωτογραφία, πηγή, Νίκος Μαγγίνας Οικουμενικό Πατριαρχείο




«Αγωνιζόμεθα όλοι μαζί να κρατήσουμε ανοικτές και αρχοντικές τις Εκκλησίες και τα ιδρύματά μας και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενεές», επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, μετά τον Μ. Εσπε-ρινό κατά τον οποίο χοροστάτησε, χθες, στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Νικο-λάου Υψωμαθείων, αναλογιζόμενος με συγκίνηση «πόσες γενεές γενεών Ρωμη-ών πέρασαν και από αυτήν την Εκκλησία, προσευχήθηκαν, αγιάσθηκαν, και μετέστησαν εις τας ουρανίους μονάς.

Τους ευγνωμονούμε για όσα έκαναν για την επιβίωση της Ομογενείας προ ημών, προσευχόμεθα για την ανάπαυση των ψυχών των και τους υποσχόμεθα, αυτούς που είναι στον ουρανό εμείς που εί-μαστε ακόμα στη γη, ότι θα τα κρατήσουμε αυτά όλα ανοιχτά, αρχοντικά, ρω-μέηκα, έως ότου τα παραδώσουμε στις επόμενες γενεές, στους νεωτέρους που θα μας ακολουθήσουν».

Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο, επόπτη της Πε-ριφερείας Υψωμαθείων, αλλά και τον άρχοντα της ΜτΧΕ Αντώνη Παριζιάνο, πρόεδρο της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας, και τους συνεργάτες του, για τον καθημερινό τους αγώνα, παρά τις ποικίλες δυσκολίες, να στηρίξουν τις Κοινότητες και τα ιδρύματά της Περιφέρειας αυτής, και ευχήθηκε σε όλους ο ‘Αγιος Νικόλαος, έφορος και προστάτης της πανηγυρίζουσας Κοινότητας, να τους προστατεύει και να τους ενισχύει.

Προηγουμένως, τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο μητροπολίτης Σηλυβρίας Μά-ξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο, και σημείωσε ότι δεν είναι μόνο ένας οικουμενικός Άγιος, αλλά ο Άγιος της καρδιακής προσευ-χής.

Ακολούθως, τον Παναγιώτατο καλωσόρισε ο πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέσθηκε στην Κοινότητα κατά το προηγούμενο έτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

O Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος χειροτόνησε τον νέο Επίσκοπο Κισούμου και Δυτικής Κένυας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: