“Χρωστώ την προσπάθεια στους γονείς του παιδογκολογικού”, δηλώνει ο Λουκάς Φουρλάς

Ο ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, με τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, τον υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, τον πρεσβευτή του ιδρύματος «Ελπίδα», Γιώργο Αγγελόπουλο και άλλους ΟΥΚάδες. Φωτογραφία Αρχείου




Της ΕΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Ο ευρωνουλευτής, πλέον Λουκάς Φουρλάς, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κολυμπάει στα παγωμένα νερά της Λεμεσού της Κύπρου, ενάντια στα κύματα, ενάντια στον παιδικό καρκίνο..

Λίγο πριν την άφιξη του στην Κύπρο από τις Βρυξέλλες, με το σύνθημα, «κανένα παιδί δεν πρεπει να πολεμάει μόνο» μιλάει στην ιστοσελίδα μας, για την προσπάθεια που έγινε θεσμός…

«Είναι η τρίτη χρονιά που πραγματοποιούμε, αυτό που έχω υποσχεθεί και στον εαυτό μου και στον κόσμο, να κολυμπώ με τους ΟΥΚ για τους μικρούς ήρωες στο παιδογκολογικό» , εξομολογείται ο ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς.

Και συνεχίζει:

  • «Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε σα μία μοναχική πρωτοβουλία, έγινε αν θέλεις μια μαζική προσπάθεια από κόσμο που θέλει να βοηθήσει. Ξεκίνησε να το πούμε χαριτολογώντας, σαν ένα νερό στο αυλάκι κι αυτό το αυλάκι έγινε ποτάμι. Θα κάνω αυτό που ξεκίνησα να κάνω, πριν από τρία χρόνια, όσο με κρατούν τα πόδια μου, όσο με κρατάει η καρδιά μου. Θα κολυμπήσουμε και πάλι με τους ΟΥΚ με τη συμπαράσταση των μόνιμων βατραχανθρώπων της εθνικής φρουράς, των εφέδρων βατραχανθρώπων της εθνικής φρουράς, με την ομπρέλα της Αστυνομίας Κύπρου, η οποία υιοθέτησε την όλη προσπάθεια, με μοναδικό σκοπό να μαζέψουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε, να τα δώσουμε στις οικογένειες των οικογενειών των παιδιών που βρίσκονται σε θεραπείες στο εξωτερικό ή στις οικογένειες των παιδιών μας που βρίσκονται σε θεραπείες αυτή τη στιγμή στο παιδογκολογικό, μέχρι και το τελευταίο σεντ.»

Συμπληρώνει:

«Αυτό ήταν ένας όρκος μια υπόσχεση που είχα δώσει από την αρχή. Όλα τα χρήματα δε θα πηγαίνουν και δεν πηγαίνουν πουθενά αλλού παρά μόνο στα χέρια των οικογενειών. Στις 21 Δεκεμβρίου, στο 10 το πρωί θα είμαστε και πάλι πιστοί στο ραντεβού μας, με τους βατραχανθρώπους της εθνικής φρουράς. Θα έχω και φέτος δίπλα μου, το φίλο και δήμαρχο Λευκωσίας, τον κύριο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, τον υπουργό Άμυνας, κύριο Σάββα Αγγελίδη, τον πρεσβευτή του ιδρύματος «Ελπίδα», Γιώργο Αγγελόπουλο. 

Ο ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς. Φωτογραφία Αρχείου

Εκτός από τους βατραχανθρώπους, φέτος θα κολυμπήσει μαζί μας και ο διοικητής των ΟΥΚ, θα διανύσουμε περίπου την απόσταση 2 χιλιομέτρων. Και στον τερματισμό μας, θα πρέπει να είμαστε εκεί να χειροκροτήσουμε και τους βατραχανθρώπους όπως και τις οικογένειες των παιδιών του παιδογκολογικού, που θα διανύσουν την απόσταση, μεταξύ Λευκωσίας – Λεμεσού για να είναι δίπλα μας μαζί με τα μωρά τους και να δώσουμε και πάλι την υπόσχεση ότι και του χρόνου θα κάνουμε και πάλι το ίδιο». 

Προσθέτει:

  • «Αυτή η προσπάθεια έχει ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια, έχουν μαζευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία έχουν δωθεί όλα στις οικογένειες. Για μένα είναι ένα προσωπικό στοίχημα, μία προσωπική μου ανάγκη, μία επιλογή που δεν έχω διέξοδο, να προσφέρω όσα μπορώ κι ότι μπορώ στους ανθρώπους που δεν μπορούν να μιλήσουν, δεν μπορούν να φωνάξουν, δεν μπορούν να λειτουργήσουν, αφού αυτή τη στιγμή οι προτεραιότητες τους είναι, να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους.
  • Είμαστε αποφασισμένοι, να μην τους αφήσουμε αυτές τις γιορτάρες μέρες, να είναι μόνοι τους. Το λέω και συγκινούμαι ότι κάποια παιδάκια αυτές τις μέρες σκέφτονται τί δώρα θα πάρουν και κάποια άλλα παιδάκια την ίδια ώρα δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Δεν θα τα αφήσουμε να είναι μόνα τους  σε αυτή τη μάχη, θα τη δώσουμε δίπλα τους, δίπλα από τους γονείς τους, θα γίνουμε η δύναμη τους, θα τους στηρίξουμε οικονομικά, θα τους στηρίξουμε ψυχολογικά. 

Το γεγονός ότι η αστυνομία Κύπρου, υιοθέτησε αυτή την προσπάθεια και είναι δίπλα μας, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Το γεγονός ότι ο δήμος Λεμεσού, θα είναι εκεί με τον δήμαρχο και με το δημοτικό συμβούλιο, στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή, μας δίνει χαρά και δύναμη. Το γεγονός ότι ο δήμαρχος Λευκωσίας ο φίλος ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο φίλος υπουργός άμυνας, ο φίλος, φίλοι παλιοί βατραχανθρωποι, θα είναι εκεί μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς». 

Τονίζει:

  • «Με ρώτησες, αν αυτό το χρωστώ στο κοριτσάκι μου. Το χρωστώ σε όλα τα παιδάκια, τα οποία αυτή τη στιγμή δίνουν τη δική τους μάχη για τη ζωή τους, το χρωστώ στον εαυτό μου, το χρωστώ στους γονείς που ξημερωβραδιάζονται στο προσκέφαλο των παιδιών τους στο παιδογκολογικό. Ορκίστηκα να μην τους αφήσω ποτέ μόνους τους, όπως κι εγώ δεν ήμουν μόνος μου κι αυτό θέλω να τους το ανταποδώσω». 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η όλη η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Λουκά Φουρλά. 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: