«Προσγειωθείτε και αφήστε τις αριστερίστικες κορώνες» το μήνυμα Ομπάμα προς Δημοκρατικούς

File photo: Ηχηρή παρέμβαση Ομπάμα στην κούρσα των Δημοκρατικών για το χρίσμα. EPA/PHILIPP GUELLANDk




Στην πιο σημαντική μέχρι τούδε παρέμβασή του στην προεκλογική κούρσα των υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών προχώρησε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας τους να παραμείνουν προσηλωμένοι σε πολιτικές και υποσχέσεις που εδράζονται στην πραγματικότητα.
Προειδοποίησε μάλιστα ότι το Δημοκρατικό κόμμα ρισκάρει να αποξενώσει τους ψηφοφόρους του αν μετακινηθεί απότομα προς τα αριστερά.

Ο Μπαράκ Ομπάμα που δεν έχει μέχρι στιγμής δημοσίως υποστηρίξει κάποιον εκ των υποψηφίων για το χρίσμα, προέβη στις επισημάνσεις αυτές κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων στη Ουάσινγκτον.

Και ήταν ξεκάθαρος: «Οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν θέλουν να γκρεμίσουν το σύστημα», είπε εκπέμποντας ένα μήνυμα που εκτιμάται ότι χτυπάει καμπανάκι κυρίως προς τους γερουσιαστές Σάντερς και Γουόρεν που θεωρούνται οι πιο «αριστεροί« εκ των υποψηφίων.

Αντιθέτως ο Ομπάμα παρακίνησε τους Δημοκρατικούς υποψηφίους να δώσουν λίγη προσοχή σε ψηφοφόρους που ενδιαφέρονται για το σύστημα υγείας και το μεταναστευτικό.

Αυτοί οι ψηφοφόροι, είπε ο Ομπάμα, δεν συμμερίζονται αναγκαστικά «τις ίδιες απόψεις με τις αριστερίστικες ατάκες στο Twitter ή την ακτιβιστική πτέρυγα του κόμματός μας».

«Τα πόδια μας πρέπει να πατάνε καλά στην πραγματικότητα», κατέληξε.

Με πληροφορίες από BBC

Οι δημόσιες ακροάσεις για την παραπομπή Τραμπ δεν θα τους αλλάξουν γνώμη, λένε οι ψηφοφόροι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: