Κύπρος: Μπλόκο στα περιουσιακά στοιχεία του Μαλαισιανού χρηματιστή Τζο Λόου

File Photo: Ο Μαλαισιανός χρηματιστής καταζητείτο από τις αρχές της χώρας του για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. ΚΥΠΕ- EPA/Fernando Alvarado




Με μεγάλες ταχύτητες τρέχουν στην Κύπρο τα επεισόδια γύρω από την υπόθεση του Μαλαισιανού χρηματιστή Τζο Λόου, σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Φ”- philenews.com. Στο ρεπορτάζ του Μιχάλη Χατζηβασίλη αναφέρεται ότι μετά το θόρυβο που γνώρισε η υπόθεση και το κυπριακό διαβατήριο που είχε καταφέρει να εξασφαλίσει ο χρηματιστής από τη Μαλαισία, η Λευκωσία διαπίστωσε πως ο εν λόγω καταζητείτο από τις Αρχές της χώρας του για οικονομικό σκάνδαλο που έπαιρνε τεράστιες διαστάσεις.

Η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης

Σύμφωνα με το ίδιο πάντα δημοσίευμα, η ΜΟΚΑΣ, δηλ η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης προέβη εσχάως σε δύο κινήσεις -ματ, κάνοντας μια προσπάθεια να προλάβει τυχόν απώλεια περιουσιακών του στοιχείων στην Κύπρο. Έτσι, έδωσε οδηγίες στο Κτηματολόγιο να μην προχωρήσει σε τυχόν αποδέσμευση της πανάκριβης έπαυλης που αγόρασε ο Λόου στην Αγία Νάπα έναντι ποσού πέντε εκατομμυρίων ευρώ και η οποία ανήκει σε εταιρεία του, ενώ παράλληλα ζήτησε από την Τράπεζα Κύπρου να δεσμεύσει τον λογαριασμό φίλης ή συζύγου του Λόου.

Το ρεπορτάζ του Μιχάλη Χατζηβασίλη υπεμνθυμίζει πως η συγκεκριμένη γυναίκα είχε υποβάλει αίτηση για παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας ως συνδεδεμένη με τον Μαλαισιανό καταζητούμενο, αλλά φαίνεται ότι δεν πρόλαβε να την αποκτήσει.

Διασφαλίσεις για την επόμενη ημέρα

Οι κινήσεις αυτές έγιναν, σύμφωνα με με το δημοσίευμα του “Φ”- philenews.com για να διασφαλιστούν τα περιουσιακά στοιχεία του Λόου, και σε κατοπινό στάδιο να δεσμευτούν. Για τον λόγο αυτό η ΜΟΚΑΣ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Αρχές της Μαλαισίας που διερευνούν ποινικές υποθέσεις εναντίον του Λόου, ώστε σε κάποιο στάδιο να αποστείλουν αίτημα δικαστικής συνδρομής.

Με πληροφορίες από το philenews.com

Ο μεγαλοαπατεώνας Σώρρας ήθελε να «αγοράσει» όλες τις τράπεζες: Σημεία και τέρατα στη δίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: